'ULUSLARARASI PLATFORMLARDA İŞBİRLİĞİ YAPIYORUZ'
Lavrov, Rusya ve Ermenistan'ın önemli uluslararası platformlarda yakın işbirliği yaptığını da kaydetti.
Rusya Dışişleri Bakanı, "Ermenistan ile birlikte Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ve Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü'nün (KGAÖ) önem taşıyan potansiyelini tamamen ortaya çıkarılmasını sağlıyoruz. BM, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT), Avrupa Konseyi, Karadeniz Ekonomik İşbirliği çerçevesinde dış politikadaki koordinasyonumuzu arttırıyoruz" ifadelerini kullandı.
'GÜNEY KAFKASYA'DA ÖNEMLİ GÖREVLERİMİZ VAR'
'İLİŞKİLERİMİZ GENİŞ KAPSAMLI BİR NİTELİĞE BÜRÜNDÜ'
Lavrov, diplomatik ilişkilerinin 25. kuruluş yıldönümünde Rusya ve Ermenistan arasındaki müttefiklik ve stratejik ortaklık ilişkilerinin geniş kapsamlı bir niteliğe büründüğünün de altını çizdi.
Lavrov, "3 Nisan 2017'de önemli bir olay, Rusya-Ermenistan diplomatik ilişkilerinin 25. kuruluş yıldönümü kutlanıyor. Bu tarih, ilişkilerde yeni bir aşamayı sembolize ediyor. Ülkeler arasındaki siyasi diyalog, parlamentolararası ilişkiler kademeli olarak gelişiyor. 29 Ağustos 1997 tarihli Dostluk, İşbirliği ve Yardımlaşma Anlaşması'na ve 29 Eylül 2000 tarihli Müttefik İşbirliği Deklarasyonu'na dayanan müttefiklik ve stratejik ortaklık ilişkileri, gerçekten de geniş kapsamlı bir niteliğe sahip" ifadelerini kullandı.
'DAĞLIK KARABAĞ'DA ÇÖZÜM TARAFLARIN SİYASİ İRADESİNE BAĞLI'
Çözümün Ermenistan ve Azerbaycan'ın siyasi iradesine ve iki ülkenin çözüm için uzlaşmaya hazır olmalarına bağlı olduğunu kaydeden Lavrov, "Birçok konuda anlaşma sağlanıyor. Birkaç konu kaldı ve bunlar en zor konular arasında yer alıyor. Ancak çalışmaların sonuçları, tarafların siyasi iradesine ve çözüm için uzlaşma konusunda esneklik göstermeye hazır olmalarına bağlı" diye konuştu.
Lavrov, Rusya'nın Dağlık Karabağ'da çözüm sürecinin aktif bir katılımcısı olduğunu belirterek, "AGİT Minsk Grubu'nun diğer eş başkanları olan ABD ve Fransa ile birlikte taraflara kalıcı çözüm bulmaları için yardımcı oluyoruz" dedi.