Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Akıncı Hava Üssü'ndeki eylemlere ilişkin iddianamenin tamamlanarak mahkemeye gönderildiğini bildirdi.
481 ŞÜPHELİ VAR
Kocaman, iddianamede, 1 orgeneral, 6 tümgeneral, 18 tuğgeneral, 22 albay, 26 yarbay, 33 binbaşı, 56 yüzbaşı, 62 üsteğmen, 115 teğmen, 131 astsubay ve bir uzman çavuş olmak üzere toplam 481 şüphelinin bulunduğunu bildirdi.
BİR NUMARA GÜLEN, İKİ NUMARA ÖKSÜZ, ÜÇ NUMARA BATMAZ
İddianamede ayrıca, iki numaralı şüpheli Adil Öksüz'ün FETÖ mensuplarınca örgüt iletişimi amacıyla oluşturulan ByLock yazılımını kullandığı, şüphelinin eşi Aynur Öksüz, kardeşi Mehmet Öksüz ve kayınbiraderi Ali Sami Yıldırım'ın da ByLock kullanıcısı olduklarının anlaşıldığı tespiti yer aldı.
CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKAN DA ŞİKAYETÇİLER ARASINDA
570 klasörden oluşan, 4 bin 658 sayfalık iddianamede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakanlık, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve TBMM'nin bombalanmasında mağdur olan milletvekilleri şikayetçi olarak yer aldı.
Akıncı Üssü iddianamesi mahkemeye gönderildi… İddianame dosyasında çarpıcı görüntüler yer aldı https://t.co/JVPl5y4sqw pic.twitter.com/Iro4EgVfAK
— Doğan Haber Ajansı (@dhainternet) March 31, 2017
45 YÖNETİCİ İÇİN 303'ER KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET TALEBİ
İddianamede, terör örgütünün 45 yöneticisi için 303'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.
'25 PİLOT F-16 UÇAĞI KULLANDI, 11'İ BOMBALAMA FAALİYETİ GERÇEKLEŞTİRDİ'
İddianameye göre, darbeye teşebbüs faaliyeti sırasında 25 pilot F-16 uçağı kullandı. Bunlardan 11'i bombalama faaliyetlerini gerçekleştirdi, diğer pilotlardan ikisi İstanbul üzerinde alçak uçuş yaparken iki F-16 pilotu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uçağını takiple görevlendirildi. Diğer 10 F-16 pilotu da Ankara üzerinde alçak uçuş yaptı.
'DARBE GİRİŞİMİ AKINCI ÜSSÜ'NDE YÖNETİLDİ'
İddianame ayrıca, Genelkurmay, Hava, Kara, Deniz Kuvvetleri komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı, İnsani Yardım Tugayı, Özel Kuvvetler Komutanlığı, MEBS Komutanlığı ve diğer askeri birliklerden, darbenin yönetim merkezi Akıncı Üssü'ne gelerek darbeye teşebbüs eylemlerine iştirak edilmesini kapsıyor.
NTV'nin haberine göre, iddianamede, Kayseri, Diyarbakır, Adana İncirlik'ten kalkan uçaklar ile İstanbul SAT Komutanlığından gelen darbecilerin Akıncı Üssü'ndeki eylemlere katılması ve Konya MAK timinin İstanbul'daki darbe karşıtı komutanları Akıncı Üssü'ne kaçırması olayları da yer alıyor.
'ÖKSÜZ ABD BAŞKONSOLOSLUĞU'NDAN ARANDI'
ÖKSÜZ DARBEDEN 3 GÜN SONRA UÇAKLA ANKARA'DAN İSTANBUL'A GİTTİ
İddianameye göre, iki numaralı şüpheli Adil Öksüz'ün HTS kayıtlarından, 18 Temmuz 2016'da saat 08.01'de Esenboğa Havalimanı'ndaki, saat 09.27'de ise Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki baz istasyonundan hizmet aldığı tespit edildi.
Böylece darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü'nde gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Öksüz'ün, darbeden 3 gün sonra uçakla Ankara'dan İstanbul'a gittiği de ortaya çıkmış oldu.
ÖKSÜZ'ÜN TELEFONU EN SON NE ZAMAN SİNYAL VERDİ?
Öksüz, aynı gün saat 11.10 ve 22.48'de İstanbul Üsküdar, saat 23.47'de İstanbul Atatürk mahallesinde baz hizmeti aldıktan sonra ertesi gün, 19 Temmuz'da saat 12.43'te Sakarya Akyazı'daki baz istasyonunu kullandı.
Öksüz'ün, son olarak 20 Temmuz'da Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü adına kayıtlı hatla görüşme yaptığı da kayıtlara geçti.
'ÖKSÜZ 2014'TE BYLOCK'U KULLANDI'
İddianamede, iki numaralı şüpheli Adil Öksüz'ün HTS kayıtlarından, 19 Ağustos 2014'te ByLock programını yüklediği ve kullandığının ortaya çıktığı belirtildi.