Business Insider'ın haberine göre; Taze etler, Quarter Pounder, Double Quarter Pounder ve Quarter Pounder Deluxe hamburgerlerde kullanılacak. Şirket ilk etapta ABD'deki 14 bin restoranında taze etli menüleri satmayı hedefliyor.
McDonalds'ın rakibi Wendy's uzun süredir hiç dondurulmamış taze et servis ediyor.
DONDURULMUŞ GIDALARDA SOĞUK ZİNCİRİ ÖNEMLİ
Uzmanlara göre dondurulmuş gıdaları tüketmenin sağlığa bir zararı yok. Fakat soğuk zincirinin hiç kırılmaması gerekiyor. Kurumun internet sitesinde ‘Dondurulmuş et ürünleri sağlıklı mıdır?' sorusuna şöyle cevap veriliyor: Evet, sağlıklıdır. Dondurulmuş ürünlerin sağılıklı olmasının nedeni çok hızlı dondurulmalıdır, Böylelikle mikroorganizmaların faaliyeti durdurulur. Son kullanım tarihine kadar soğuk zincirin kırılmaması halinde ürünler sağlıklı bir şekilde tüketilebilir.
ÇÖZÜP DONDURMAK RİSKLİ
Dondurulmuş gıdalar çözüldükten sonra yeniden dondurulursa, ikinci kez çözüldüğünde bakteriler çok hızla çoğaldığı için zehirlenme riski artıyor. Ancak dondurulup çözülen gıda pişirilmişse, örneğin dondurulmuş çiğ tavuktan, tavuklu bir yemek yapılmışsa o zaman zararlı bakteriler ölüyor ve gıdanın dondurulmuş olması risk taşımıyor.