Guterres, BM'nin daha etkili bir kuruluş haline gelmesi için ABD ve diğer üye ülkelerle diyaloğa hazır olduğunu da vurgulayan Dujarric, Trump yönetiminin askeri harcamaları artırma kararına dolaylı olarak değinerek, "Guterres, terörizmle mücadelenin gerekliliğine tam olarak inanıyor ancak bu mücadele askeri harcamaların artırılmasından daha fazlasını gerektiriyor. Terörün nedenleri ve onu doğuran sebeplerle mücadele, çatışmaların önlenmesi, barışın korunması, insani krizlere zamanında yanıt verilmesi konularına da yatırım yapılması gerekiyor" diye konuştu.
BM'nin yıllık yaklaşık 5,6 milyar dolar olan ana bütçesinin yüzde 22'sini ABD sağlıyor. ABD ayrıca barış gücü operasyonları ve Dünya Sağlık Örgütü, UNICEF gibi birçok farklı BM kuruluşuna yaptığı yardımlarla BM sistemine yıllık 3 milyar dolardan fazla kaynak aktarıyor. ABD'nin birçok BM kuruluşuna en fazla kaynağı aktaran ülke olması bu kurumlar üzerinde siyasi nüfuz kurmasına da neden oluyor.
BM'nin eğitim, bilim ve kültür alanlarında faaliyet gösteren kuruluşu UNESCO, Filistin'in üyelik başvurusunu kabul edince ABD bu kuruluşa yaptığı yardımın bir kısmını kesmişti.