Peki Hollanda olayından sonra Türkiye'ye ve Türk vatandaşlarına yönelik yasakçı tavırlar, diğer Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde de bir oy kazanma yöntemi olarak algılanmayacak mı? Dış Politika Enstitüsü Yönetim Kurulu Üyesi ve Uluslararası Programlar Başkanı Emekli Büyükelçi Oktay Aksoy, konuyu Sputnik'e değerlendirdi.
'DİĞER ÜLKELERİ TETİKLEYEBİLİR'
'ANAYASA TARTIŞMALARININ YERİNİ ALDI'
"Bunun nereye varacağını tahmin etmek zor" diyen Aksoy, Türkiye'nin referandum sürecinden geçtiğini hatırlattı: "Bunun gibi konular, Türkiye'de ön plana çıkıyor. Türkiye'de yapılmak istenen anayasal değişiklikler tartışılacağına Avrupa'yla ilişkiler, Türkiye'nin Avrupa ülkeleriyle olan bağları tartışmak hoş değil."
'AVRUPA, SAVUNDUĞU DEĞERLERİ TERK EDİYOR'
Aksoy, şöyle devam etti: "Türkiye'nin AB değerlerini uygulamaya çalıştığı bu süreç içinde bu değerlerin Avrupa ülkelerinde ikinci plana düşmesi ve Türkiye'nin adeta dışlanmak isteniyormuş izleniminin verilmesi, tabi ki kabul edilmesi kolay şeyler değil. AB ülkelerinde iç politikanın, Türkiye ile olan gerek ikili gerek çok taraflı ilişkileri etkileyecek hale getirilmesinden vazgeçilmesini ümit ederim."