Türkiye'nin makarna tüketimi 2016 yılında kişi başına 8.5 kilogramla rekor kırdı. 2015 yılında Türkiye kişi başına 7.4 kilogram makarna yiyordu.
Sözcü'ye açıklamalarda bulunan Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Külahçıoğlu makarnanın sağlıklı bir ürün olarak vatandaşa doğru anlatılmasının ve makarnanın ekonomik bir yiyecek olmasının tüketimde rekor getirdiğini söyledi.
‘4 KİŞİLİK BİR AİLE DOYABİLİR'
Külahçıoğlu, "Derneğimiz etkin çalışmalar yaptı. Gazi Üniversitesi'nden diyetisyenlerle birlikte halkımıza makarnanın sağlıklı bir ürün olduğunu anlattık. Sağlık Bakanlığı'mızla yaptığımız çalışmalarda obeziteye karşı tüketilmesi gereken ürünler arasında makarna da yer aldı" diye konuştu.
İçinde bulunduğumuz ekonomik koşulların makarna tüketimine de etkisi olduğunu ifade eden Külahçıoğlu, "Makarnanın ekonomik olması da bu yıl rekor kırılmasında etkili oldu. 4 kişilik bir aile bir paket makarnayla doyabilir" diye konuştu.