Konuyla ilgili olarak Sözcü'ye konuşan Batum, üniversitede bir doktora, bir yüksek lisans, iki tane de lisans programında anayasa ve hukuk felsefesi dersi verdiğini belirterek, "Bana bu dersleri bırakıp, yerine başka bir akademsyenin gireceği ifade edildi. Üzüleceğim şey şu olurdu; acaba öğrencilerden doğru olmasa bile dersleri bırakmam yönünde bir talep mi geldi… Hayır, değil. Doğrudan doğruya benim hayır kampanyasında Barolar Birliği'yle beraber dolaşmamın iktidar kanadı üzerinde çok olumsuz tepkilere ve baskıya sebebiyet verebileceği ileri sürüldü" diye konuştu.
'DEVLET ÜNİVERSİTELERİ KHK İLE VAKIF ÜNİVERSİTELERİ BASKI YOLUYLA SUSTURULUYOR'
"Benim derslerimi kesmek zorunda kalmaları şunu açıklıkla gösteriyor; ikidar, tüm kurumlarıyla üstelik bu referandum sürecinde inanılmaz bir baskı oluşturuyor. Devlette olanları kararnamelerle atıyor, vakıf üniveristelerindekileri baskı yoluyla susturmaya çalışıyor" diyen Batum, bunun artık kesinlikle ortaya çıktığını söyledi."
'BU ÜZÜCÜ DURUM HAYIRLARA SONUÇLANACAK'
"Bundan birkaç gün önce birçok öğretim üyesini, İbrahim Kaboğlu'nu 80 yaşını aşkın Öget Tanör'ü, bir daha mesleğe dönmemek üzere, bırakın mesleği, devlet memuriyetine dönememek üzere ihraç ettiler. Birgün önce beni üniversite üzerinde baskı uygulayarak, üniversiteden derslerimden, akademisyen arkadaşlarımdan, ayrılmaya zorluyorlar. Gazetecileri işten attırıyorlar. Bunları yapanlar ya da yaptıranlar, 15 yıl boyunca bir mağduriyet bulutunun arkasında güç kazandılar. Bu üzüntülü durum Türkiye'de bir referandumun ne koşullarda yapıldığını üstelik tek adam rejimine geçmek için yapılan bir referandumun ne koşullarda yapıldığını açıkça ortaya koyuyor. Ülkemiz açısından cumhuriyetimiz açısından çok üzücü bir durum. Ama bu üzücü durumların dahi hayırlarla sonuçlanacağına inanıyorum."
Çok sevdiğim üniversiteden, arkadaşlarımdan, öğrencilerimden ve derslerden yıl ortasında " kendi isteğimle" ayrılmış olacağım düşünülemez.
— Süheyl Batum (@suheylbatum) February 17, 2017
Tek üzüleceğim şey, öğrencilerimden, meslektaşlarımdan bu yönde bir talep gelmesi olurdu. Ama görüyorum ki böyle bir durum söz konusu değil.
— Süheyl Batum (@suheylbatum) February 17, 2017
TWITTER'DAN DUYURDU
Batum, daha önce Hukuk Fakültesi Dekanlığı ve iki dönem rektörlük görevlerinde bulunduğu üniversiteden ayrılışını Twitter'dan duyurdu. Batum, "Çok sevdiğim üniversiteden, arkadaşlarımdan, öğrencilerimden ve derslerden yıl ortasında ‘kendi isteğimle' ayrılmış olacağım düşünülemez. Tek üzüleceğim şey, öğrencilerimden, meslektaşlarımdan bu yönde bir talep gelmesi olurdu. Ama görüyorum ki böyle bir durum söz konusu değil. Ne mutlu ki mesleğimde 37 yılımı boşa geçirmemişim" dedi.