ABD'nin 2050'de gayri safi yurt içi hasıla düzeyine göre Çin ve Hindistan'ın gerisinde kalacağı belirtilen raporda, Endonezya ve Brezilya'nın dünyanın en büyük 4. ve 5. ekonomileri haline geleceği kaydedildi.
'JAPONYA VE ALMANYA GERİLEYECEK'
'G7 ÜLKELERİ EKONOMİK HAKİMİYETİ KAYBEDECEK'
PwC, en büyük atılımı Vietnam, Filipinler ve Nijerya'dan beklediklerini kaydederken, ABD ve Avrupa'nın kademeli olarak Çin ve Hindistan'ın gerisinde kalacağını ve ekonomik hakimiyetin G7'den E7'ye (en hızlı büyüyen 7 gelişmekte olan ülke) geçeceğini tahmin ediyor.
#PwC presents projections of potential GDP growth up to 2050 for 32 of largest economies in the world: https://t.co/rMUaDzBk5u #World2050
— PwC (@PwC) February 8, 2017
Gelişmekte olan ülkelerin, küresel ekonomik büyümenin temel kaynağı olarak kalacağı kaydedilen raporda, "E7 ülkeleri 2050'de küresel ekonomideki payını yüzde 35'ten yüzde 50'ye çıkarabilecek" denildi.
Avrupa Birliği'nin (AB) küresel ekonomideki payının da yüzde 10'la Hindistan'dan daha küçük olacağı kaydedildi.
TÜRKİYE 2050'DE FRANSA'YI GEÇİYOR
PwC'nin araştırmasına göre önümüzdeki 13 yıl içinde 2.9 trilyon dolarlık GSYH değerine ulaşması beklenen Türkiye'nin, "mevcut siyasi istikrarsızlığın üstesinden gelebilir ve ekonomik reformlar konusunda ilerleme kaydedebilirse, 2030 yılına kadar İtalya'yı geçebileceği" belirtiliyor.
Türkiye'nin yıllık GSYH'si 2050'de ise 5 trilyon dolara ulaşacak. Türkiye böylece Fransa, İtalya ve Güney Kore'yi geride bırakacak.