Aydınlık gazetesinde bir yazı kaleme alarak Türkiye'nin adım adım savaşa gittiğini ifade eden eski Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanı, Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, ABD ve Avrupa tarafından Türkiye'ye dayatılmak istenen şeyler olduğunu, bu dayatmaya Türkiye'nin karşı çıkması halinde bir savaş başlatılacağını iddia etti. Pekin, "ABD ve Avrupa Türkiye'ye bazı şeyleri dayatmak istiyor. Nedir bunlar? Suriye'nin kuzeyinde özerk bir Kürt bölgesi ve PKK ile masaya oturulması" dedi.
‘TÜRKİYE SAVAŞA HAZIRLANMALI'
ABD'nin özerk bir Kürt bölgesi oluşturmak amacı için PYD'ye ağır silahlar, tanksavar füze, zırhlı araç gibi her türlü askeri ve lojistik desteği verdiğini iddia eden Pekin, "Suriye'nin kuzeyinde oluşturulan bu özerk yapıyla Türkiye'nin güneyden kuşatılmış olacak" dedi. Pekin, böyle bir süreçte Türkiye'nin içerde PKK ve IŞİD ile savaşmak zorunda kalacağını belirtti.
‘TÜRKİYE'NİN TEK ŞANSI ŞAM İLE KURULACAK TEMAS'
Pekin, Türkiye'nin bu planı bozmak için tek şansının Şam yönetimi ile vakit kaybetmeden temasa geçmesi olduğunu söyleyerek "Şam yönetimi ile sağlana temas ve Rusya- İran- Irak işbirliği ile ancak bu oluşumun önüne geçilebilir" dedi. Pekin, Suriye'nin parçalanması ve Özerk Kürt Bölgesi kurulması halinde ise bir sonraki adımın Türkiye sınırları içinde bir özerklik ve ardından bu özerk bölgelerin birleşmesi olduğunu sözlerine ekledi.
‘ÖZEL KUVVETLER, SEFERBERLİK TETKİK DAİRESİ HAZIRLANMALI'
Bu savaş tehdidiyle mücadele etmek için Türkiye'nin bir an önce hazırlıklara başlaması gerektiğini vurgulayan Pekin, "Yeniden Seferberlik Tetkik Dairesi'ni hayata geçirilmeli. Özel Kuvvetlerimizi bu savaşı yapabilecek ve halkımızı örgütleyebilecek şekilde yeniden ele almalıyız. Halkın bir savaş durumunda örgütlenmesini sağlayacak ve ona önderlik edecek bir sistem, örgüt tesis edilmeli" dedi. Pekin, geçmişte Özel Harp Dairesi'nin ABD'nin güdümünde olduğunu öne sürerek yeni kurulacak teşkilatlanmanın ise tamamen ‘milli' olması gerektiğini vurguladı.
‘REFERANDUM SONUCU NE OLURSA OLSUN TÜRKİYE'NİN ZARARINA OLACAK'
Referandum sürecinin ise halk arasındaki kutuplaşması ve ayrışmayı artırarak potansiyel çatışma riski barındırdığını sözlerine ekleyen Pekin "Bana sorarsanız Türkiye parlamenter sistemde devam etmeli ve ayrışmayı artıracak referanduma gidilmemeli. Zira Türkiye'nin bekaa sorunu varken kutuplaşma ve gerilimi yükselten referandumdan çıkacak sonuç ne olursa olsun Türkiye'nin zararına olacaktır." dedi.