Taslağın kesinleştirilmiş eylemler listesi olmadığını, bir dizi fikirler içerdiğini ve tartışma için bir çıkış noktası olduğunu söyleyen Zaharova, "Sızıntılar dışında, henüz bir tepki yok. Doğal olarak bu bir zorunluluk ve kesinleştirilmiş eylemler listesi değil. Bu, konuyla ilgili tartışmaların başlaması için bir araya getirilmiş farklı fikirlerin yer aldığı bir belge. Suriyelilerin boş konuşmalar yerine ülkelerinin geleceğini tartışmaya odaklanmaları için tartışmanın çıkış noktası niteliğinde" dedi.
'LAİKLİK, TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜ VE EŞİT HAKLAR GİBİ İLKESEL REFERANS NOKTALARIMIZ VAR'
Taslakta birçok unsurun bulunduğunu ve kararın Suriyeliler tarafından verileceğini belirten Zaharova, sözlerini şöyle sürdürdü: "Her zaman bağlı olduğumuz tek devlet, toprak bütünlüğü, laik ve elbette demokratik, tüm halkların ve mezheplerin eşit haklara sahip olduğu bir ülke gibi ilkesel referans noktalarımız var. Bu bizim ilkesel yaklaşımımız. Özerklik, federasyon, konfederasyon olup olmayacağına halk karar verecek. Taslak, bu konunun tartışılmaya başlaması için iyi anlamda bir provokasyon. Zira artık bunun tartışılması gerekiyor."
Taraflardan hiçbirinin esas oluşturabilecek bir tasarı sunmayacağını ve bunun mümkün olmadığını belirten Zaharova, bu nedenle tartışmayı teşvik etmek gerektiğinin altını çizdi.