Raporda, değerlendirmenin, enflasyonun orta vadede yüzde 2'ye yakın seviyeye doğru sürekli bir yakınsamasını sağlamak için gerekli olan parasal desteğin korunması konusunda, varlık alım programını Mart 2017'nin ötesinde genişletme ihtiyacını doğruladığı anımsatıldı.
'KÜRESEL FAALİYET İKİNCİ YARIDA İYİLEŞTİ'
"Devam eden bağdaştırıcı politikalar ve iş gücü piyasalarının iyileştirilmesi ABD'de faaliyeti desteklemesine karşın, ABD seçimlerinden sonra ABD ve küresel görünüm hakkındaki belirsizlik arttı. Japonya'da genişleme hızının ılımlı olması beklenirken, Birleşik Krallık'ın orta vadeli büyüme umutları, ülkenin Avrupa Birliği (AB) ile gelecekteki ilişkileri konusunda belirsizliğin artmasıyla sınırlanmış gibi görünüyor. Ayrıca, Çin'in büyümesinin kademeli olarak yavaşlaması diğer gelişen ekonomileri de etkilerken, büyük emtia ihraç eden ülkelerdeki derin durgunlukların kademeli olarak hafifletilmesi giderek küresel büyümeyi destekliyor." denildi.
'EURO BÖLGESİNDE EKONOMİK İYİLEŞME SÜRÜYOR'
Avro Bölgesindeki ekonomik iyileşmenin devam ettiğine vurgu yapılan raporda, "Bölgede reel Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) yılın üçüncü çeyreğinde ikinci çeyrekteki benzer bir büyümeyi takiben çeyreklik bazda yüzde 0.3 arttı. Gelen veriler, özellikle anket sonuçları, 2016 yılının dördüncü çeyreğinde büyüme eğiliminin devam ettiğine işaret ediyor" ifadeleri kullanıldı.
Raporda, enflasyon görünümüne ilişkin ise şu ifadelere yer verildi: "İleriye baktığımızda enflasyon oranlarının, büyük ölçüde enerji fiyatlarındaki yıllık değişim oranındaki baz etkilere bağlı olarak yılın başında yüzde 1'in üzerine çıkması muhtemel. ECB'nin para politikası önlemleri ve beklenen ekonomik toparlanmayla desteklenen enflasyon oranları, 2017, 2018 ve 2019'da daha da artabilir."