Başbakan Yıldırım, 'Kadınların Seçme ve Seçilme Hakkını Kazanmasının 82.Yıl Dönümü' etkinliğine katıldı. TBMM'de düzenlenen etkinliğe Başbakan Yıldırım yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Aile ve Sosyal Politikalar eski Bakanı ve AK Parti Denizli Milletvekili Sema Ramazanoğlu, Çevre ve Şehircilik eski Bakanı ve AK Parti Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı ile AK Partili milletvekilleri de katıldı.
'KADIN ERKEK EŞİT, EYVALLAH, AMA…'
TBMM'deki programda hitap eden Başbakan Yıldırım, kadınların en büyük hakları kendilerinin mücadele ederek, elde ettiğini belirtti. Kadının iş hayatındaki önemine de vurgu yapan Yıldırım, şöyle konuştu: "Kadın erkek eşit, eyvallah; ama bir bütünün iki parçası. Bir olur, diğeri olmazsa eksik olur. Bakan olabilirsiniz, başbakan olabilirsiniz ama sonunda size bir bakan olmazsa hiçbir şey yapamazsınız. Kadınlarımız sadece erkeklere bakmıyorlar. Kadınlarımız, çocuklarımızı da hayata hazırlıyor. Kadınlarımız iş hayatında da önemli yerlere gelmeye başladı. Üst düzey yönetici olmuş çok başarılı kadınlarımız var. Siyasette adından söz ettiren kadınlarımız gittikçe artıyor. Kadınlarımızın demokrasimiz geliştikçe kendilerini ifade etme, özgüvenlerini kazanma yönünde önemli gelişmeler kat ettiğini görüyoruz."
AK Parti döneminde kadınlara tanınan da hakları sıralayan Yıldırım, 'kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık' maddesine geldiğinde kısa süre durakladı ve "Kadınlara pozitif ayrımcılık yaptığımız zaman erkeklerin hali ne olacak? Bunu da bir düşünmek lazım" değerlendirmesinde bulundu.
Yıldırım ayrıca, "Kadına kota değil, mücadele edeceği alanlar açılmalıdır. Korumacılık gelişmenin önündeki en büyük engeldir" dedi.
'TÜRKİYE, KENDİNE YAKIŞANI YAPMAYA DEVAM EDİYOR'
Öte yandan Halep'te yaşanan insanlık dramına dikkat çeken Yıldırım, "Gayretlerinizle elde edilen her başarı, dünyadaki bütün kadınların başarısı olacak. Bu büyük sorumluluğu taşıdığınıza yürekten inanıyorum. Özellikle Halep'te ıstırap çeken kadınlarımızı buradan hürmetle selamlıyorum. Gazze'de, Suriye'de dünyanın birçok yerinde hiçbir suçu günahı olmadan bedel ödeyen kadınlarımızı buradan selamlarımızı iletiyoruz" dedi.
Yıldırım konuşmasını şöyle sürdürdü: "Terör örgütlerinden devletlere, çetelerden mezhep savaşçılarına kadar hepsinin bir olup, bir şehir üzerine bu kadar gideceğini, bu şehrin sakinlerine bu kadar ağır bir bedel ödeteceğini hiç kimse tahmin edemezdi. O masum çocukların acısını tarif edemediğimiz, anaların, babaların, o çaresizlerin kısık sesleri kalbimizi kanatıyor. Ama Türkiye, burada da kendine yakışanı yapmaya devam ediyor. Zulüm gören o insanlara sahip çıkıyor."
'YANI BAŞIMIZDA YAŞANAN İNSANLIK DRAMINA DİKKAT ÇEKELİM'
Halep'te acı çeken kadınların seslerini duyurmak için kadınlara çağrıda bulunan Yıldırım, şunları söyledi: "Kadınlarımızın çektiği acılara dikkatinizi çekmek istiyorum ve buradan bütün kadınlarımıza çağrıda bulunuyorum. Gelin, Türkiye'den yola çıkarak, bir vicdan hareketi başlatalım. STK'lar, özel sektör, siyaset, devlet ele ele verelim. Halep'teki acı çeken kadınların seslerini duyuralım. Sessiz dünyanın dört bir köşesinden duyulsun. Artık hiçbir coğrafyada kadınlarımız ağlamasın, diyerek, yola çıkalım. Yanı başımızda yaşanan insanlık dramına dikkat çekelim. Kine, nefrete, yıkıma karşı gönül diliyle konuşan; sevgiyi ve birlikteliği yayan bir hareket içinde olalım."