Rivlin, dün Kudüs'teki ofisinde Müslüman din adamlarıyla yaptığı toplantıda söz konusu tasarıya karşı olduğunu açıkça beyan etmişti.
Cumhurbaşkanı Rivlin ayrıca, Hindistan ziyareti sonrası İsrail Yediot Ahronot gazetesine yaptığı açıklamada, ülkede 'müezzin kanunu' olarak bilinen ezanın hoparlörlerden okunmasını yasaklayan yasa tasarısına karşı olduğunu belirterek düzenlemenin İsrail'in uluslararası camiada imajını bozabileceğini ifade etmişti.
İsrail'in sadece Yahudiler için demokratik bir ülke olmadığını aktaran Rivlin, "Siyasetçilere, uluslararası camiada bizi utanç verici durumlara düşürmemelerini tavsiye ederim" değerlendirmesini yapmıştı.
İsrail Cumhurbaşkanı Rivlin'in, geçen hafta Türkiye'nin İsrail'e gönderdiği yangın söndürme araçları nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürlerini ilettiği telefon görüşmesinde de ezan yasağı tasarısının gündeme geldiği bildirilmişti.
İsrail Cumhurbaşkanlığının Basın Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamada, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanı Rivlin'e, Müslüman cemaati ilgilendiren girişimi (ezanın hoparlörlerden okunmasını yasaklayan yasa tasarısı) sordu. Rivlin, 'tüm ifade ve din özgürlüğü konuları gibi bunların da hassasiyetle dikkate alınacağını' belirterek 'ister Müslüman olsun, ister Hristiyan veya Yahudi, İsrail'in herkesin ibadet özgürlüğünü sağlamaya devam edeceğini' vurguladı." ifadelerine yer verilmişti.
ERTELENDİ
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da 'gürültüye neden olarak insanları rahatsız ettiği' iddiasıyla ezanın yasaklanmasını öngören yasayı desteklediğini belirtmişti.
Knesset'teki dindar Yahudi partilerinden Yahudot HaTora'nın (Birleşik Tevrat) itirazı üzerine oylama ertelenmişti.