HAKİM, GÜNDEŞ'İN SAVUNMA YAPTIĞINI TUTANAĞA GEÇİRDİ
Hakim, sanık Ebru Gündeş'in, hakkında bulunan zorla getirme kararı kapsamında 14 Kasım'da celse arasında gelerek savunma yaptığını tutanağa geçirdi.
Ebru Gündeş, savunmasında, "Suça konu edilen Kanlıca Mahallesi'nde 4 ve 5 parseller üzerindeki 2 yalıyı eşim Rıza Sarraf yaklaşık 6 yıl önce satın almıştı. Bu yalılardan 5 parsel üzerindeki benim adıma tapuda kayıtlıydı. Bu yalılar üzerinde gerçekleştirilen tadilatlar, eşim tarafından yaptırılmıştır. Benim bir ilgim bulunmamaktadır. Ben sonradan yalıyı eşime devrettim. Şu an benim üzerime değildir. Suçlamaları kabul etmiyorum. Beraatımı talep ederim" ifadelerini kullandı.
Müşteki Hakkı Sağlam, sanık Ebru Gündeş'in savunmasını kabul etmediklerini belirterek, "Suça konu yapının sahibi olup, mülkiyet kendisine aittir. Yapılan değişikliklerde rızası ve bilgisi vardır. Bu nedenle cezalandırılmasını istiyoruz" dedi.
‘MÜVEKKİL O DÖNEMDE EŞİ ADINA ÇIKACAK KREDİNİN YETERSİZ OLMASI SEBEBİYLE KREDİYİ KENDİSİ ÇEKTİ'
Sanık Ebru Gündeş'in avukatı Begüm Gürel, dosyanın ayrılmasını istediklerini belirterek, şunları kaydetti:
‘DURUŞMALAR GİZLİ YAPILSIN' TALEBİ
Ebru Gündeş'in diğer avukatı Leyla Çırak, "Müvekkilim tanınmış ünlü bir sanatçıdır. Bu haberlerle anılması bulunduğu yere dişiyle tırnağıyla gelmiş müvekkilimizin onurunu fazlasıyla zedelemektedir. Bu nedenle duruşmaların gizli yapılmasını istiyoruz. Çıkan haberler yargılamanın seyrini de bize göre olumsuz etkilemektedir" diye konuştu.
Söz alan müşteki Hüseyin Sağ, "Ebru Hanım da her Türkiye vatandaşı gibi adalet önünde eşit şekilde yargılanacaktır. Duruşmanın gizli yapılması talebinin reddini isteriz" dedi.
Mahkeme, sanık avukatlarının davaya ilişkin delillerini ve tanıklarını bildirdikten sonra, duruşmaların gizli yapılması ve davanın tefrik edilmesi talebinin celse arasında değerlendirilmesine karar verdi.
ABD'de tutuklu bulunan sanık Rıza Sarraf'ın hangi cezaevinde tutuklu olduğunun sorulması amacıyla yetkili makamlara yazılan müzekkereye cevap gelmediğini bildiren hakim, müzekkere cevabı geldiğinde duruşma günü beklenmeksizin uluslararası istinabe yapılması amacıyla ilgili evrakların tercüman bilirkişiye gönderilmesine hükmetti.
Duruşma, eksikliklerin giderilmesi amacıyla ertelendi.