Türkiye'nin ‘beka sorunu' yaşayan bir ülke olduğunu öne süren Özdağ, "Uyarıyoruz, bu tehlikeli bir maceradır. Beka sorunu yaşayan ülkeler sistem değişikliği yapmaz. Dünya tarihinde örneği yoktur. Bunun bedelini bu toplum ağır öder" diye konuştu.
Özdağ, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye, Başbakan Binali Yıldırım ile görüşmesi öncesi başkanlık ya da partili cumhurbaşkanlığı sisteminin "Türkiye'yi hangi açmazlara sürükleyeceği konusunu" yazılı olarak bildirdiğini söyledi. Özdağ, şu görüşleri savundu:
‘TÜRK MİLLETİNİ VE SİYASAL KARAR ALICILARI MİLLETVEKİLİ OLARAK UYARIYORUZ'
"Son süreçte ne değişmiştir ki Türkiye'yi bölecek bir proje, birden Türkiye'nin bölünmesine engelleyecek bir proje haline gelmiştir? Biz bu noktada Sayın Genel Başkan ile siyasi hayatının son 14 yılında savunduğu bütün fikirlerle hemfikiriz, söylediklerimizin hepsi Milliyetçi Hareket Partisi resmi internet sitesinde bulunan Sayın Genel Başkan'ın yapmış olduğu konuşmalarda defaatle altı çizilmiş hususlardır. Biz o noktada duruyoruz. Türk milletini ve siyasal karar alıcıları milletvekili olarak uyarıyoruz. Mesele benim ihraç edilip edilmemem değildir, ben bundan 10 sene 2 gün önce yine ihraç edilmiştim, demek her 10 senede bir ihraç zamanı geliyor, sonra da yine geri dönüyorum."
Özdağ, MHP'den ihraç edilmesine ilişkin karara itiraz edeceğini bildirdi.
MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu da Özdağ'ın partiden ihraç kararına değinerek, "İhraç kararını şiddetle kınıyoruz. MHP Tüzüğü'nün 63. maddesi beşte bir çoğunlukla üst delegelerin imzasıyla kongrenin toplanabileceğini ve her dava arkadaşımızın da genel başkan adayı olabileceğini belirtmektedir, bundan dolayı bir arkadaşımızın ihracını kabul etmemiz mümkün değildir" ifadesini kullandı.
Türkiye'de parlamenter sistemi tasfiye ederek başkanlık sistemini tesis etmeyi hedeflediğini belirttiği anayasa değişiklik taslağının hükümet tarafından MHP'ye sunulduğunu anımsatan Halaçoğlu, söz konusu taslakta başkanlık sisteminin gizlenmek istenircesine "Başkana cumhurbaşkanı denildiğini" kaydetti.
‘TARİH AFFETMEYECEKTİR'
Halaçoğlu, "Ülkemiz ağır bir krizden geçerken ve savaş halindeyken, politik sistem değişikliği macerasına sürükleyenleri tarih affetmeyecektir. Türkiye, başkanlık denemesiyle bir maceraya sürüklenmektedir" görüşünü dile getirdi.
Tabanda da başkanlık sistemine karşı bir tepki olduğunu belirten Halaçoğlu, "TBMM'den bu konunun geçmemesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Sadece MHP içinden değil, muhtemelen AKP içinden de 330'un altında bir rakama ulaşacak, bir tepki olacaktır" diye konuştu.
Bir gazetecinin Ümit Özdağ'ın partiden ihracını hatırlatarak, "Size ulaşan herhangi bir disiplin kararı var mı?" sorusuna Halaçoğlu, böyle bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.
MHP Isparta Milletvekili Nuri Okutan da kendilerinin sergiledikleri tavrın disiplin gerektirecek bir tavır olmadığını ifade etti.
Toplantıya MHP Balıkesir Milletvekili İsmail Ok da katıldı.