Sputnik’e konuşan Salman, içkilerini üretmek için komşu şehir ve bölgelere uzun yolculuk yapmak zorunda kaldığını ve bu yolculuk sırasında militanların eline düşme riski bulunduğunu söyledi. Şansına bugüne kadar hiç militanlarla karşılaşmadığını belirten Salman, fazla detaya girmeden şunu anlattı:
“Üzümü Humus’ta, yine üretimde kullandığım inciri İdlib’te alıyorum. Ardından tepkimeyi hızlandırmak için aldığım inciri su dolu büyük plastik fıçılara koyuyorum ve fermantasyonun belli bir seviyeye ulaşmasını bekliyorum. Sonra üretimin diğer aşamalarına geçiyorum.”
HUMUS’TAKİ EN İYİ ÜZÜMÜ SEÇİYOR
Evindeki cihazıyla üzüm votkası da üretebildiğini belirten Salman, kaliteli içki üretmek amacıyla Humus bölgesindeki en iyi üzümü seçtiğini kaydetti. Köylü, yakıt tasarrufu için de zeytinyağı üretiminden kalan atıkları kullandığını anlattı.
Bölgede ürettiği içkilere olan talebin giderek arttığını dile getiren Salman, bu aşamada üretim imkanlarının mevcut talebi karşılamaya yeterli olduğunu söyledi.