Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği (TMSD) Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Külahçıoğlu, Türkiye'nin, makarnanın özel bir günle kutlanması önerisinin fikir babası olduğunu belirterek, bu öneriyi 1995'te Roma'da yapılan ve 40 ülkeden gelen makarna sanayicilerinin katıldığı 1. Dünya Makarna Kongresi'nde sunduklarını söyledi.
TÜRKİYE DÜNYA MAKARNA GÜNÜ ETKİNLİKLERİNE İKİ KEZ EV SAHİPLİĞİ YAPTI
Türkiye'nin, 1997 yılından bu yana kutlanan Dünya Makarna Günü etkinliklerine, 2008 ve 2013 yıllarında ev sahipliği yaptığını ifade eden Külahçıoğlu, kongrede makarnanın hem sağlık açısından hem de ekonomik açıdan değerinin her yönüyle ele alındığını anlattı.
‘Dünya Makarna Günü'nü organize eden Uluslararası Makarna Örgütünün (International Pasta Organisation — IPO), medyaya ve tüketicilere makarnanın besleyici değerinin anlatılmasını gerektiğinin üzerinde durduğu bir konu olduğunu aktaran Külahçıoğlu, bu yıl gerçekleştirilecek etkinliğin ana oturumunda, yazar ve TV Sunucusu Sergey Mazolemov moderatörlüğünde, dünya nüfusu ve kültürleri açısından makarnanın besin değeri, ekonomik yönden ulaşılabilirliği ve çevresel etkilerinin masaya yatırılacağını ifade etti.
Külahçıoğlu, diğer oturumlarda ise makarnanın beslenme ve sağlık için ‘küresel bir gıda olduğunun' verilerle vurgulanacağını belirtti.