Guardian’da yayımlanan yazıda, Facebook CEO’su Zuckerberg’e meydan okuyan Hansen, dünyanın en güçlü insanlarından biri olan genç yöneticinin halkın önünde sorumluluklarıyla yüzleşmesi gerektiğini söyledi.
Where is Mark Zuckerberg when Facebook is under debate? #dearmark #guardian #aftenposten
— Espen Egil Hansen (@eghan) September 20, 2016
https://t.co/B0nDB5xE0o
Napalm bombasından vücudu yanan dokuz yaşındaki Vietnemlı kızın çıplak fotoğrafını ‘müstehcen’ olduğu iddiasıyla kaldıran Facebook’un gelen tepkiler üzerine geri adım atmasının ardından Facebook CEO’sundan herhangi bir doğrudan açıklama gelmediğini hatırlatan Hansen, Zuckerberg’e şirketin güçlü algoritmaları arkasında saklanmama ve konuya kişisel olarak dahil olma çağrısı yaptı.
With @facebook a de facto media platform, we must be able to talk to the editor, not an algorithm — https://t.co/VphounlyAs via @guardian
— Chet Van Wert (@cvanwert) September 20, 2016
'HEM DEMOKRASİYE HEM FACEBOOK'A ZARARLI'
Zuckerberg’in bu pasif duruşunun demokrasi ve uzun zaman vadede Facebook için kötü olabileceği uyarısında da bulunan Aftenpost Genel Yayın Yönetmeni, şunları söyledi:
“Zuckerberg, fill olarak dünyadaki en güçlü genel yayın yönetmeni. Onun etki alanı bu dünyadaki tüm Rupert Murdoch’ların hayal edebileceğinden daha geniş. Şu anda, Facebook’un her gün 1 milyar insanın neyi göreceğine karar verdiği bir noktaya geldik, bu büyük bir editöryal güç yarattı; Zuckerberg de bu sorumluluğu kabul etmeli ve tartışmanın bir parçası olmalı.”