© AA / Hayati AkçayGazi Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Süleyman Yücel Şenyurt başkanlığında, 25 arkeolog tarafından Ordu Kurul Kalesi'nde yapılan kazı çalışmaları sırasında 8 Eylül'de bulunan "Ana Tanrıça Kibele" heykeli ilgi çekiyor.
1/6
© AA / Hayati Akçay
Gazi Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Süleyman Yücel Şenyurt başkanlığında, 25 arkeolog tarafından Ordu Kurul Kalesi'nde yapılan kazı çalışmaları sırasında 8 Eylül'de bulunan "Ana Tanrıça Kibele" heykeli ilgi çekiyor.
© AA / Hayati Akçay Yaklaşık 200 kilogram ağırlığında ve 110 santimetre uzunluğundaki tahtında oturan "Ana Tanrıça Kibele" heykelini görmek isteyenler, şehir merkezine yaklaşık 13 kilometre uzaklıktaki Bayadı Mahallesi'ne araçla ulaştıktan sonra, 300 basamaklı merdiveni çıkarak heykeli bulunduğu alanda görme fırsatı buluyor.
2/6
© AA / Hayati Akçay
Yaklaşık 200 kilogram ağırlığında ve 110 santimetre uzunluğundaki tahtında oturan "Ana Tanrıça Kibele" heykelini görmek isteyenler, şehir merkezine yaklaşık 13 kilometre uzaklıktaki Bayadı Mahallesi'ne araçla ulaştıktan sonra, 300 basamaklı merdiveni çıkarak heykeli bulunduğu alanda görme fırsatı buluyor.
© AA / Hayati Akçay Gazi Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Süleyman Yücel Şenyurt, heykeli görmek isteyenlerin sayısının her geçen gün arttığını söyledi.
3/6
© AA / Hayati Akçay
Gazi Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Süleyman Yücel Şenyurt, heykeli görmek isteyenlerin sayısının her geçen gün arttığını söyledi.
© AA / Hayati Akçay Şenyurt, heykelin görevliler tarafından gece gündüz korunduğunu vurgulayarak, "Heykele zarar gelmemesi için elimizden geleni yapıyoruz. 2 bin 100 yıllık tarihi olan bir heykel ve Türkiye'de yerinde bulunan ilk eser. Bunun için çok değerli, çok kıymetli. Ziyaretçilerden, heykele dokunmamalarını istiyoruz" dedi.
4/6
© AA / Hayati Akçay
Şenyurt, heykelin görevliler tarafından gece gündüz korunduğunu vurgulayarak, "Heykele zarar gelmemesi için elimizden geleni yapıyoruz. 2 bin 100 yıllık tarihi olan bir heykel ve Türkiye'de yerinde bulunan ilk eser. Bunun için çok değerli, çok kıymetli. Ziyaretçilerden, heykele dokunmamalarını istiyoruz" dedi.
© AA / Hayati Akçay Ziyaretçi yoğunluğu nedeniyle kazı alanının çevresinde araç kuyruğu oluşurken, yerli ve yabancı turistler heykelle çektirdikleri fotoğrafları sosyal medya hesaplarından paylaşıyor.
5/6
© AA / Hayati Akçay
Ziyaretçi yoğunluğu nedeniyle kazı alanının çevresinde araç kuyruğu oluşurken, yerli ve yabancı turistler heykelle çektirdikleri fotoğrafları sosyal medya hesaplarından paylaşıyor.
© AA / Hayati Akçay Kazı alanını ziyaret edenlerin sayısının 15 bine yaklaştığını belirten Şenyurt, "Kibele heykelinin bulunmasıyla Ordu Kurul Kalesi bir anda Karadeniz'in en cazibeli yerlerinden biri oldu" dedi.
6/6
© AA / Hayati Akçay
Kazı alanını ziyaret edenlerin sayısının 15 bine yaklaştığını belirten Şenyurt, "Kibele heykelinin bulunmasıyla Ordu Kurul Kalesi bir anda Karadeniz'in en cazibeli yerlerinden biri oldu" dedi.