Ortak çalışmanın sonuçları, dünyanın en saygın bilimsel dergilerden Journal of Applied Physics'e yayınlandı.
Kenarları 100 ilâ 500 nanometre arasında olan ve demir-nikel alaşımından oluşan üçgenler şeklindeki yeni manyetik elemanların en büyük özelliklerden biri, üçgen nanoyapının şeklini — kenarın içbükeyliğini ve tepe noktalarının uzunluğunu — değiştirerek manyetik niteliklerinin kontrol edilebilmesi. Bu tür manyetik nano yapı, mantık hücre işlevini görebilir, zira bir tepedeki mıknatıslanma durumu diğer iki tepedeki mıknatıslanmaya bağlı.
Nanomanyetik yapıların bir sistem şeklinde birbirine bağlanması (iki boyutlu zincir), çoğunlukçu mantık ve bellek cihazını yaratma fırsatını sağlıyor. Bu cihazda işlemler, nano yapının açılarındaki manyetik-tünel bağlantılar kullanılarak gerçekleşiyor. Manyetik nano yapılar temelindeki mantık ve bellek elemanların üstünlükleri, radyasyona dayanıklı olması, yüksek veri saklama istikrarı ve enerji verimliliği. Kesme kapasitesi muhtemelen 0.1 mikrowatt olabilir, yani CMOS transistorlar temelindeki mantık hücresinin gücünden çok daha az.
Proje üyelerinden MEPhI Fonksiyonel Nükleer Elektronik Enstitüsü Moleküler Işın Epitaksi Laboratuvarı Olga Kolentsova, "Nanomanyetik yapı temelindeki mantık/bellek hücresi, uzay ve savunma sanayinde de başarıyla kullanılabilir, çünkü radyasyona dayanıklı olmanın yanında aynı anda birçok argümanın fonksiyonunu hesaplama yeteneğine sahip" dedi. Bu tür elemanlar, güncel alanda (cep telefonlarında, bilgisayarlarda) da kullanılabilir, düşük enerji tüketimini sağlayabilir.