Listeye Sultan II. Bayezid Külliyesi (Edirne) Bodrum Kalesi (Muğla), Sivrihisar Ulu Camisi (Eskişehir), Hacı Bayram Cami ve çevresindeki tarihi alanlar (Ankara), Nuruosmaniye Külliyesi (İstanbul), Malabadi Köprüsü (Diyarbakır), Van Kalesi (Van), Kibyra Antik Kenti (Burdur), Yivli Minare (Antalya), Kızılırmak Deltası kuş cenneti (Samsun) kayıt edildi.
© AA / Salih BaranUNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne Türkiye'den 10 yeni alanın kayıt edildiğini söyledi.
1/5
© AA / Salih Baran
UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne Türkiye'den 10 yeni alanın kayıt edildiğini söyledi.
© AA / Salih Baran Nisan ayında alınan kararın UNESCO tarafından yeni açıklandığını ifade eden Oğuz, "Şu anda Türkiye'nin 70 kültürel ve doğal mirası UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne yer alıyor, bu rakam dünyada geçici listede en fazla doğal ve kültürel mirası olan ülke konumuna getirdi" dedi.
2/5
© AA / Salih Baran
Nisan ayında alınan kararın UNESCO tarafından yeni açıklandığını ifade eden Oğuz, "Şu anda Türkiye'nin 70 kültürel ve doğal mirası UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne yer alıyor, bu rakam dünyada geçici listede en fazla doğal ve kültürel mirası olan ülke konumuna getirdi" dedi.
© AA / Salih Baran Sultan II. Bayezid Külliyesi de UNESCO Dünya Mirası Geçiçi Listesi'ne alındı.
3/5
© AA / Salih Baran
Sultan II. Bayezid Külliyesi de UNESCO Dünya Mirası Geçiçi Listesi'ne alındı.
© AA / Salih Baran Külliyedeki müzede dönemin tıp eğitimi de mankenler aracılığıyla tanıtıldı.
4/5
© AA / Salih Baran
Külliyedeki müzede dönemin tıp eğitimi de mankenler aracılığıyla tanıtıldı.
© AA / Salih Baran Yeni eklenen alanlarla birlikte Türkiye'den UNESCO'nun Dünya Mirası Geçici Listesi'nde 70 yer bulunuyor.
5/5
© AA / Salih Baran
Yeni eklenen alanlarla birlikte Türkiye'den UNESCO'nun Dünya Mirası Geçici Listesi'nde 70 yer bulunuyor.