"Burayı satın almak zorunluluk haline gelmişti" diyen Kaymakcı, "1939'dan beri birçok Büyükelçi ve memurumuz Bağdat'ta görev yaptı ve burası Türkiye Cumhuriyeti devletinin evi olmuştu. Buranın bizde önemli hatıraları var. Buraya ayrıca ciddi yatırımlar yaptık. Yerleşkemizdeki 5 betonarme binanın 3'ünü ev sahibinden izin aldıktan sonra devlet olarak inşa ettik. Burayı satın almasaydık yaptığımız değerli yatırımlarımız heba olacaktı" değerlendirmesi yaptı.
Vasiyet yerine geldi! Türkiye orayı aldı! https://t.co/TYnWvdK2rW via @haberturk
— Faruk Kaymakcı (@frkkymkc) September 5, 2016
'YEŞİL BÖLGE'DE İNŞAAT SÜRÜYOR'
'GAZİ BÜYÜKELÇİLİK'
Kaymakcı, Türkiye'nin Bağdat Büyükelçiliği'nin bulunduğu Veziriyye (bakanlıklar) semtinin odak noktası haline geldiğini sözlerine ekleyerek, "Büyükelçiliğimiz aynı zamanda havan ve bomba yüklü araç saldırısına uğramış Gazi bir Büyükelçiliktir" diye konuştu.
'KUT'ÜL AMARE SALONU'
Büyükelçilik rezidansındaki salonlardan birisine 100.yılı dolayısıyla Kut'ül Amare adını verdiklerini söyleyen Kaymakcı, "Bu salonda Kut'ül Amare'ye ait tablolar da yer alıyor. Büyükelçiliğimiz Türkiye-Irak ilişkilerine katkıda bulunacaktır diye ümit ediyoruz. Ülkemize, milletimize ve Iraklı kardeşlerimize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.