İran'ın başkenti Tahran'da İranlı mevkidaşı Ali Laricani'yle bir araya gelen Bartolone, Fransa Ulusal Meclisi'nin, İran meclisi ile ilişkilerin korunması konusunda kararlı olduğunu belirtti.
Meclis binasında düzenlenen ortak basın toplantısında, "Viyana Anlaşması sonrası görüşmeler, ilişkilerin gelişmesine yardımcı oldu. Fransa Ulusal Meclisi, Fransa ve İran meclisleri arasındaki ilişkinin korunması konusunda kararlıdır" diyen Bartolone, sözlerini "Bu görüşmelerin, Viyana Anlaşması'nın tam olarak uygulanmasına, bankacılık ve şirketler alanında işbirliğine ve iki ülke ekonomisine katkı sağlayacağını umut ediyorum" diye sürdürdü.
İran parlamentosu Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Alaeddin Boroujerdi'nin Paris'e, Fransız Senatosu'ndan bir delegenin Tahran'a bu yıl gerçekleştirdiği ilk ziyaretin ve Fransız Senato Sözcüsü Gerard Larcher'in geçen seneki Tahran ziyaretinin ardından, İran Parlamento Sözcüsü Bartolone, Tahran'a salı günü resmi bir ziyaret gerçekleştirmek üzere davet edildi.
LARİCANİ: İRAN, FRANSA İLE BÖLGE SORUNLARININ ÇÖZÜMÜ KONUSUNDA ORTA DÜŞÜNCELERE SAHİP
İran Meclis Başkanı Laricani ise iki ülkenin bölge sorunlarının çözümü konusunda ortak düşüncelere sahip olduğunu söyledi.
Laricani, "Sayın Bartolone ile başta Irak, Suriye ve Yemen olmak üzere bölge sorunlarını görüştük. İran ve Fransa bölge sorunlarının çözümü konusunda ortak düşüncelere sahip." ifadelerini kullandı.
14 Temmuz 2015'te İran ile Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi 5 daimi üyesi ABD, Fransa, İngiltere, Rusya, Çin ile Almanya'dan oluşan P5+1 ülkeleri arasında imzalanan Viyana Anlaşması, İran'ın nükleer programının sivil ve barışçıl olması şartıyla bu ülkeye uygulanan uluslararası ekonomik yaptırımların kaldırılmasını öngörüyor.