Füzelerin konuşlandırılacağı Seongju kasabasının 900’den fazla sakini, yönetimin bu kararını protesto etmek amacıyla saçlarını kazıdı. Protestocular, ülke yönetiminin ABD’yle yaptığı riskli anlaşmanın esiri olduklarını ve anlaşmanın ülkeyi Rusya ve Çin’in olası karşı saldırısı karşısında tehlikeye attığını düşünüyor.
Rusya defalarca yaptığı açıklamalarda, Kuzey Kore’nin nükleer tehdidi bahanesiyle Güney Kore’de THAAD füzelerinin yerleştirilmesine karşı olduğunu söylemişti. Bu sistemlerin tespit araçları, bin 500 kilometre mesafedeki balistik ve aerodinamik hedefleri izleme yeteneğine sahip. Yani Güney Kore’den Rusya’nın bir bölümü ve Çin’in önemli bölümü izlenebilecek. Mevcut durumda Washington’un bu hamlesine uygun yanıtın, Rusya ve Çin’in ortak füze savunma sistemini oluşturması olabileceğini belirten askeri uzman Vladimir Yevseyev, Sputnik’e açıklamasında konuyla ilgili şu değerlendirmede bulundu:
“Washington taktik sorunu çözüyor ama stratejik olarak kaybetmiş oluyor, çünkü ABD hava savunma sisteminin Güney Kore’ye yerleştirilmesi Moskova ile Pekin’in yakınlaşmasına katkı sağlıyor. Özellikle de füze savunmasının oluşturulması alanında. Çin’in sahip olduğu radarlar, füze saldırıları için erken uyarı sistemi olarak kullanılabilir. Rusya da benzer radarlara sahip. Örneğin son açılanlar arasında Voronezh-M ve Voronezh-DM uzun menzilli radarları var”.