Yenişafak'ın haberine göre, Emniyet'in hazırlayarak Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdiği iddia edilen Fuat Avni raporunun satırbaşları şöyle:
- Yapılan incelemelerde Fuat Avni olarak bilinen Twitter kullanıcısının ID numarasına ulaşıldı. 2333398363 olarak tespit edilen ID numarasının daha önceden Said Solak isimli kullanıcıya ait olduğu bu hesabın da geçtiğimiz hafta Fuat Avni Operasyonu kapsamında tutuklanan Said Sefa'ya ait olduğu sonucuna ulaşıldı. Emniyet raporuna göre bu Said Solak isimli kullanıcı adı daha sonradan Fuat Avni olarak değiştirildi ve hesabı Aydoğan Vatandaş kullanmaya başladı. FETÖ, ulaştığı istihbarat ve dezenformasyonların tek kalemden çıkmasını istediği için hesabı Vatandaş'a kullandırttı.
Fuat Avni hesabını kullanan Vatandaş, 2 yıllık süre zarfında 7 kez yurda giriş-çıkış yaptı. İstanbul'da bulunduğu zamanlarda Twitter mesajlarını genellikle Güngören ilçesi sınırlarından attı.
Fuat Avni en kritik eylemlerinden birini 21 Temmuz 2014 günü, Yenibosna Starcity AVM'de bulununan Caribou Cafe'de yaptı. Saat 17.12'de seyyar Wi-Fi aracılığıyla internete bağlanan Vatandaş, 2 saat 27 dakika boyunca online olarak kaldı. Bu süre zarfında Fuat Avni hesabından 10 mesaj paylaşan Vatandaş, FETÖ'ye karşı en büyük ilk operasyon olarak bilinen 22 Temmuz Operasyonu'nu bir gün önceden deşifre etti. Bu operasyonda Emniyet içinde yuvalanmış ve yasadışı dinleme ile Selam-Tevhid Kumpası soruşturmalarını yürüten polis şeflerine yönelik ilk gözaltı dalgası yapılacaktı. Bu operasyon, FETÖ ile mücadelede kritik bir eşik olarak biliniyor.
Fuat Avni bu kafeden yazdı https://t.co/KH0lXTilu7 pic.twitter.com/uCKERgx18n
— Yeni Şafak (@yenisafak) August 2, 2016
- 15 Nisan 2015 günü bir kez daha Türkiye'ye gelen Vatandaş, uçak yere iner inmez, dönemin Bugün Gazetesi yazarı ve Tahşiye Kumpası Davası sanığı Nuh Gönültaş'ı telefonla aradı.
Vatandaş'ın, Türkiye'de kullandığı ikincil bir hat olan ABD'ye kayıtlı telefona çok sayıda gizemli mesaj gönderildi. Anoymous Call Phone olarak kaydedilen ve numarası tespit edilmeyen bu mesajların Vatandaş'a düzenli ve yoğun olarak, şifreli şekilde gönderildiği tespit edildi. İstihbarat, bu SMS'lerin FETÖ faaliyetleri kapsamında örgütsel içerikli şifreli talimatlar olduğunu düşünüyor.
30 Nisan 2014 günü, Güngören ilçesinde bulunan Real AVM'deki Starbucks Cafe'de 2 saatlik kullanım satın aldığı seyyar Wi-Fi'den erişim hizmeti edinen Vatandaş, 15 dakika internete bağlı kaldı. Bu süre zarfında kendi Twitter veya Facebook paylaşımlarında herhangi bir hareket belirlenmedi ancak Fuat Avni hesabından 19 Tweet paylaşımı yaptığı ortaya çıkarıldı.
Vatandaş 20 Mayıs 2015 günü saat 12:18'de Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'ndeki pasaport kontrol noktasından çıktı. Pasaport sırası beklerken 11.45-11.46 arasında Fuat Avni hesabından 2 tweet daha paylaşarak ülkeyi terketti.