Emekli Halkın İlerici Partisi (AKEL) yetkilisi Mariya Pelikanu, Sputnik'e yaptığı açıklamada, 59 sandalyeli parlamentoda 33 vekilin tasarıyı desteklediğini, 17 vekilin çekimser kaldığını, hiçbir vekilin 'hayır' oyu kullanmadığını ifade etti.
Ukrayna krizi nedeniyle Rusya ile AB arasında yaşanan gerilimin sürmesinden rahatsızlık duyulduğu belirtilen tasarıda, "AB tarafından uygulamaya konan yaptırımların faydalı olmadığı ve Ukrayna krizinin çözümüne katkı sunmadığı kanıtlandı" dendi.
Rusya ile her alanda işbirliği yapılması gerektiğini vurgulayan parlamento, Kıbrıs hükümetinden Rusya'ya yönelik yaptırımların kaldırılması için çalışma yapmasını istedi.
RUS DIŞİŞLERİ: AVRUPA DAHA İYİ ANLAMAYA BAŞLADI
Kıbrıs parlamentosunun kararıyla ilgili bir açıklama yayımlayan Rusya Dışişleri Bakanlığı, "Fransa ve İtalya'daki parlamentolarda daha önce alınan kararlar ışığında, tasarının kabulü, AB'nin yaptırımların olumsuz etkisini daha iyi anladığını gösteriyor" ifadelerine yer verdi.
Hiçbir vekilin tasarıya karşı çıkmamasına vurgu yapılan açıklamada, "Oylamanın sonucu, Kıbrıs halkının büyük bölümünün Rusya ile karşılıklı çıkarlara dayalı ticari-ekonomik işbirliğinin yeniden başlaması yönündeki arzusunu yansıtıyor" değerlendirmesi yapıldı.