Kırşehir’de partililerle bir araya gelen Akşener, 19 Haziran’da MHP’nin tüzük kurultayını yapacağına dikkat çekerek, "1 Kasım’dan sonra çıktığımız millet iradesinin harekete geçtiği yolculuğunda bugün Kırşehir’deyiz. Bizim iç işimiz olduğunuz düşündüğümüz, AKP’nin en önemli problemiymiş. Bu mesele MHP’nin değil, milletimizin meselesi oldu. Ne yaparsanız yapın bu değişimin önüne geçemeyeceksiniz. Allah'ın izni ile 19 Haziran’da tüzük kongremiz, daha sonra da seçimli kongremiz olacak ve MHP iktidara yürüyecek. Sizlerle birlikte çıktığımız bu yürüyüş kurultay yürüyüşü değil, aynı zamanda iktidar yürüyüşüdür" dedi.
ALMAN PARLAMENTOSU'NA TEPKİ
Almanya Parlamentosu'nun Ermeni yasa tasarısını kabul etmesine de tepki gösteren Meral Akşener şunları söyledi:
"Almanya’da sözde Ermeni soykırım yasası kabul edildi. Ayıp olan bir şey var. Türkiye doğumlu milletvekili, hele bir tanesi Yeşilliler Partisi’nin eşbaşkanı hepsi 'evet' oyu verdi. Bir tane Merkel’in partisinden kadın 'hayır' verdi. Şimdi buradan durup düşünmemiz lazım. Alman parlamentosunun siyasetçilerini esefle, şiddetle kınayabiliriz, kınıyoruz da. Almanya’nın tarihindeki pek çok ayıbını buradan tekrarlayabiliriz. Ama bunun bir önemi yok. Peki Almanya Parlamentosu'nda bu yasanın parlamentoya geleceği bilinirken Başbakan nerede, Cumhurbaşkanı Afrika’da. Peki bizim parlamentomuzun, Meclis’in değerli milletvekilleri, siyasi partileri Almanya’ya çalışma için gönderildi mi? Hayır. Türkiye dış politikada bir çukurun içine düşmüştür. Ortadoğu’da çukura düştü. Dünyanın her yerinde çukura düştü.
'CUMHURBAŞKANI BAŞKANLIK SİSTEMİYLE MEŞGUL OLACAĞINA…'
Eğer siz kişisel ilişkiler kurarsanız, dostluklar kurarsınız, şahsi dostluklarınızı devletin çıkarları için tutarsanız, kendi kişisel çıkarlarınızı ülkenin çıkarlarının üstünde tutarsanız, geldiğiniz nokta o çukurun içine düşmek olur. Bugün Almanya’da yapılan iş budur. Sayın Cumhurbaşkanı başkanlık sistemiyle meşgul olacağına, yemin ettiği anayasaya uyarak hepimizin, bütün siyasi partilerin görüşlerini alarak, herkese eşit mesafede olsaydı, hepimizin cumhurbaşkanı olacağı sözüne sadık olsaydı, bugün yapacağı iş Afrika’da gezmek yerine bütün siyasi partileri toplayarak neler yapacağını tartışmak olurdu. Türkiye sahipsizdir bugün, Türkiye bugün dünyada kimsesiz bırakılmıştır bugün. Onun için bu yolculuk."