Karslıoğlu'nun yerel saatle 14.45'teki (TSİ 15.45) uçakla Berlin'den İstanbul'a geleceği öğrenildi.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alman parlamentosundaki oylamanın ardından bir tweet atarak, "Kendi tarihindeki karanlık sayfaları kapatmanın yolu sorumsuz ve mesnetsiz Meclis kararlarıyla başka ülkelerin tarihini karalamak değildir" ifadelerini kullandı.
Kendi tarihindeki karanlık sayfaları kapatmanın yolu sorumsuz ve mesnetsiz Meclis kararlarıyla başka ülkelerin tarihini karalamak değildir.
— Mevlüt Çavuşoğlu (@MevlutCavusoglu) 2 Haziran 2016
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da Almanya'daki oylamayla ilgili Twitter'dan açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş şunları söyledi: "Almanya Parlamentosu'nun ‘çarpıtılmış ve mesnetsiz' birtakım iddiaları ‘soykırım' olarak kabullenmesi tarihi bir hatadır. Almanya Parlamentosu'nun bu tasarıyı kabul etmesi Türkiye ile Almanya arasındaki dostluk ilişkisine yakışan bir karar değildir. Türkiye için bu karar yok hükmündedir. Bu mesele siyasetçilerin ya da parlamentoların değil, bilim adamlarının ve tarihçilerin neticeye kavuşturması gereken bir meseledir. Türkiye olarak bu karara her platformda gereken cevabı elbette vereceğiz."
'CİDDİ HASAR VERDİ'
AK Parti Sözcüsü Yasin Aktay ise söz konusu karar tasarısının Alman Federal Meclisi'nde onaylanmasının Türkiye-Almanya ilişkilerine ciddi hasar verdiğini belirtti. Bir televizyon kanalına konuşan Aktay, "Alman Parlamentosu'nun kararı dostane bir tutum değildir. İlişkilere ciddi hasar vermiştir" diye konuştu.
BAŞBAKAN YILDIRIM: BİR SANİYE BİLE TEREDDÜT ETMEYİZ
Alman Federal Meclisi'nin ‘Ermeni Soykırımı' kararına ilişkin konuşan Başbakan Binali Yıldırım, şunları söyledi: "Türkiye'nin Almanya Büyükelçisini istişareler için Türkiye'ye geri çağırdık. Tabii ki karar metnini kapsamıyla gördükten sonra atılacak adımları atmakta bir saniye bile tereddüt etmeyiz. Bu millet hiç kimseden emir almadı, hiç kimseye boyun eğmedi, biz Allah'ın önünde eğiliriz, milletimiz ne isterse onu yerine getiririz."