Bharara'nın dava dilekçesinde, Sarraf'ın eski bakanlara verdiği öne sürülen rüşvet rakamları da yer aldı. Sarraf'ın Çağlayan'a Mart 2012 ile Ağustos 2013 arasında 32 milyon euro, 10 milyon dolar ve 300 bin İsviçre Frankı verdiği, ayrıca kendisine bir piyano, lüks saatler ve mücevherler verdiği öne sürüldü. Güler'e ise Nisan — Ekim 2013 tarihleri arasında 5.8 milyon dolar rüşvet verildiği, Aslan'ın ise 2.5 milyon euro ile 1.4 milyon dolar aldığı belirtildi. Dosyada, Bağış'ın evine 500 bin dolar rüşvet parası gönderildiği de savunuldu.
Kefalet bedelinin, işadamının dağıttığı rüşvetin üçte birine denk geldiğini kaydeden Bharara, Sarraf tarafından yönetilen şirketlerin yıllık kazancının 11 milyar doların üstünde olduğuna dikkat çekerek, bu çapta geniş maddi imkanlara sahip birinin 10 milyon dolar nakit parayı özgürlüğü için rahatlıkla feda edip kaçabileceğini vurguladı.
New York Times muhabiri Benjamin Weiser, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, savcılık ofisinin Sarraf’ın nüfuz ve para kullanarak Türkiye’de hapisten kaçtığını ve kefalet talebinin bu nedenle reddedilmesi gerektiğini belirttiğini aktardı. Sarraf’ın suçlu bulunması durumunda hapis cezası riskiyle karşı karşıya olduğuna dikkat çeken Bharara’nın ofisinin, bu nedenle kaçma şüphesi bulunduğunu ifade etti.
U.S. prosecutors, in memo to judge, cite "close ties" between Zarrab & high-ranking Turkish officials, including Pres. Recep Tayyip Erdogan
— Benjamin Weiser (@BenWeiserNYT) 25 Mayıs 2016
50 milyon dolarlık kefalet talebine kesinlikle karşı olduklarını belirten savcılık, Sarraf’ın aralarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da bulunduğu üst düzey Türk yetkililerle yakın ilişki içinde olduğuna dikkat çekti. Savcılık tarafından yapılan açıklamada, Sarraf'ın servetini yalnızca ‘yatlar ve evler almak için’ değil, aynı zamanda ‘Türkiye'deki yolsuz politikacıları satın almak’ için de kullandığı söylendi.
Sarraf'ın bildirdiğinin aksine yılda 720 bin doların çok çok üzerinde para kazandığını bildiren savcılık, Sarraf'ın Türkiye'de hapisten çıkmasının da rüşvetle olduğunu öne sürerek, serbest bırakılma isteğinin reddedilmesini talep etti.
GİTTİĞİ ÜLKELERLE İLGİLİ YALAN SÖYLEMİŞ
Bharara ayrıca mahkeme heyetine Sarraf'ın bu görüşmede yakın zamanda ziyaret ettiği ülkelerle ilgili de yalan söylediğini, Suudi Arabistan, Lübnan ve Rusya seyahatlerini gizlemeye çalıştığını ileri sürdü
ÇOĞU BELGEYE CEP TELEFONUNDAN ULAŞILDI
New York Güney Bölge Başsavcısı Preet Brahara'nın Sarraf'la ilgili hazırladığı dosyanın temel dayanaklarından birini FBI ajanlarının Sarraf'ı Miami havalimanı'nda gözaltına aldıkları sırada el koydukları cep telefonu oluşturdu.
Brahara ayrıca Sarraf'ın, maillerine, cep telefonu mesajlarına ve para trafiğini gösteren belgelere de el konulan cep telefonundan ulaştıklarını mahkemeye sunduğu dosyada belirtti.
Dosyaya giren görüntülerde Sarraf'ın külçe altınlar, altın silahlar, yat ve tekne fotoğraflarıyla özel uçağından görüntüler yer aldı.