Schulz, "Avrupa Parlamentosu, bu kriterlerin yerine getirilmesinde ısrar edecektir. Bu, terörle mücadele yasalarında reforma gidilmesi konusunda da geçerli" dedi.
Schulz Tagesspiegel'e verdiği demeçte de benzer görüşleri dile getirdi. DW Türkçe'nin aktardığına göre Türkiye'nin terörle mücadele yasalarında reforma gidilmesi ve kişisel verilerin korunmasında adım atmasının önemli olduğunu söyleyen Schulz, "Bu konulardaki değişiklikler gazeteciler ve Türkiye'deki düşünce ve ifade özgürlüğü açısından büyük önem taşıyor" dedi. Schulz, "İyi bir anlaşma sağlanması, hem AB olarak bizim çıkarımıza, hem de Türkiye'nin çıkarına" diye konuştu.
Avrupa Parlamentosu'ndaki en büyük grup olan muhafazakâr EVP'nin Başkanı Manfred Weber ise yine Der Spiegel'e verdiği demeçte, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi. Weber, Türkiye'ye vize serbestisi tanınması konusunda Erdoğan'ın yaptığı son açıklamalara tepki göstererek, "Erdoğan sığınmacı anlaşmasını feshetme konusunda tehdit etmeye devam eder ve bize suçlamalar yöneltirse, o zaman çıkmaz sokağa gireriz" dedi.
Weber açıklamasında, Avrupa'nın sığınmacı krizi konusunda Türkiye'ye bağımlı olmadığını dile getirdi.
Erdoğan'ın Terörle Mücadele Yasası'nı değiştirmeyeceklerini ve 'herkesin kendi yoluna gitmesi gerektiği' şeklindeki açıklaması Avrupa Parlamentosu'nda eleştirilere neden olmuştu.
ALMANYA'NIN SIĞINMACI BÜTÇESİ: 93 MİLYAR 600 BİN EURO
Bu arada Der Spiegel dergisi Federal Maliye Bakanlığı'na dayandırarak verdiği haberinde, Federal Hükümet'in sığınmacılar için 2020 yılına kadar yaklaşık 93 milyar 600 bin euro harcanacağından yola çıktığını yazdı. Spiegel, Federal Maliye Bakanlığı'nın eyalet yönetimleri ile yaptığı pazarlıklar ışığında ortaya böyle bir tablonunun çıktığını belirtti.