Son araştırmalara göre, dünyada her yıl yaklaşık 40 milyon ton plastik kaşık, çatal ve bıçak çöpe atılıyor ve bu durum büyük ölçüde çevre kirliliğine neden oluyor. Hindistan'ın Haydarabad kentinden Narayana Peesapaty isimli bir kişi ise doğada çözünmesi binlerce yıl alan bu çöplerin ortadan kaldırılması için ilginç bir çözüm ortaya attı.
Peesapaty, doğanın korunması amacıyla pirinç, mısır ve buğday unundan yapılma kaşık, çatal ve yemek çubuğu tasarladı. Mısır gevreği gibi bir tadı olan bu gereçlerin ayrıca sade, tatlı veya acılı gibi çeşitleri de bulunuyor ve üç yıl bozulmadan kalabiliyor.
Edible cutlery from #India? A fantastic idea! Eat your food &then your spoon! #nowaste https://t.co/AlsAiS6DLh pic.twitter.com/Zc4EWLRdwA
— @BolstGlobal (@bolstglobal) May 2, 2016
Sputnik'e konuşan Peesapaty şu ifadeleri kullandı: "Çok fazla plastik çöpe atılıyor ve çözünmeleri yıllar alıyor. Bu plastikler ayrıca doğaya daha sonra topraktan gıdalara geçen kimyasallar da salıyor. Ancak mısır unu kullanarak yaptığımız bu kaşıklar oldukça faydalı. Plastik kaşıkla bir şey yiyen zehirlenir, ancak yenilebilen kaşıkla yemek yiyen faydalı bir besin tüketmiş oluyor."
Kaşıklarını internet üzerinden satacağını söyleyen Peesapaty ayrıca Rusya'da dahil, çok sayıda ülkeden teklif aldığını, ancak şimdilik Hindistan'da çalıştığını belirtti.