Meclis Anayasa Komisyonu'nda kabul edilen dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin geçici anayasa maddesinin hukuka aykırı olduğunu belirtilen bildiride "Bizler, tüm milletvekillerine, evrensel hukuk ilkelerine aykırı, demokratik siyaseti tıkayıcı bu teklife karşı çıkmaları ve destek vermemeleri için çağrıda bulunuyoruz" dedi.
AK Parti'nin milletvekili dokunulmazlığıyla ilgili geçici Anayasa maddesi teklifinin kabul edilemez bir dizi hukuksal ve siyasal yanlış barındırdığı belirtilen bildiride "Anayasa ile güvence altına alınmış milletvekili dokunulmazlığı ve yasama sorumsuzluğu, Anayasa'ya ve hukuka aykırı bir geçici maddeyle kaldırılamaz. Milletvekilleri hiçbir gerekçeyle ‘savunma hakkı'ndan yoksun bırakılamaz. Anayasa Mahkemesi'ne itiraz yolu kapatılamaz. Çok temel bir evrensel hukuk ilkesine göre hiçbir yasal ya da anayasal değişiklik geçmişe dönük uygulanamaz. Dokunulmazlıkların topluca kaldırılması cezaların şahsiliği ilkesiyle kesin olarak çelişir ve kolektif cezalandırmaya yol açması kabul edilemez" dendi.
1994'te DEP Milletvekillerine yapılanların ve sonrasında yaşananların demokrasi ve barış alanında yarattığı tahribatın Türkiye kamuoyunun hafızasında canlılığını koruduğu belirtilen açıklamada "Bugün de demokratik muhalefeti susturmayı, Meclis'i çoğunluk tahakkümü ile etkisizleştirmeyi amaçlayan bu teklif siyasal bir linçi hedeflemektedir" ifadeleri kullanıldı.