Bu durum, çatışmalarda 250 bin kişinin öldüğü ve 5 milyon kişinin göçtüğü Suriye'de sönmemiş bir yaşam kıvılcımının olduğunu gözler önüne seriyor.
Şam halkı, Suriye ordusunun başarıları ve Rusya ile ABD’nin imzaladığı ateşkes anlaşmasının ardından ‘hayata geri dönüyor.’
© REUTERS / Omar Sanadiki Basın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ı ‘diktatör’ olarak adlandırmaya devam ederken, Suriye’nin 2011 yılında savaşın başlamasından önce refah ve seküler bir ülke olduğunu unutuyor. Fotoğrafta Şam’daki Red Bar isimli bir mekânda barmaidin içki doldurduğu görülüyor.
Basın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ı ‘diktatör’ olarak adlandırmaya devam ederken, Suriye’nin 2011 yılında savaşın başlamasından önce refah ve seküler bir ülke olduğunu unutuyor. Fotoğrafta Şam’daki Red Bar isimli bir mekânda barmaidin içki doldurduğu görülüyor.
© REUTERS / Omar SanadikiSuriye yönetimi IŞİD ve El Nusra gibi cihatçı terör örgütlerinin ülkeyi doldurmasına rağmen seküler yaşama yönelik prensiplerine bağlı kalmayı başardı. Suriye halkı da bugün, geçen yıl bombaların vurduğu başkentin merkezindeki barlarda oturup sohbet ediyor, maç izliyor.
Suriye yönetimi IŞİD ve El Nusra gibi cihatçı terör örgütlerinin ülkeyi doldurmasına rağmen seküler yaşama yönelik prensiplerine bağlı kalmayı başardı. Suriye halkı da bugün, geçen yıl bombaların vurduğu başkentin merkezindeki barlarda oturup sohbet ediyor, maç izliyor.
© REUTERS / Omar SanadikiHalk radikal İslamcı gruplarla olan çatışmalara rağmen, eğlenmeye ve sokaklarda hayatlarına devam ediyor. Çatışmalardan yalnızca bir kilometre uzakta Suriyeli gençler eğleniyor, savaş dışında her şeyden söz ediyor.
Halk radikal İslamcı gruplarla olan çatışmalara rağmen, eğlenmeye ve sokaklarda hayatlarına devam ediyor. Çatışmalardan yalnızca bir kilometre uzakta Suriyeli gençler eğleniyor, savaş dışında her şeyden söz ediyor.
© REUTERS / Omar Sanadiki Ortadoğu’da görülmesi pek alışılmış bir durum olmasa da Suriye’de insanlar istedikleri gibi giyiniyor, içki veya sigara içiyor. 23 yaşındaki Suriyeli genç Nicolas Rahal, “Bu iki yıl önce buralarda göremeyeceğiniz bir durumdu, hatta çok yakın zamana kadar” ifadelerini kullandı.
Ortadoğu’da görülmesi pek alışılmış bir durum olmasa da Suriye’de insanlar istedikleri gibi giyiniyor, içki veya sigara içiyor. 23 yaşındaki Suriyeli genç Nicolas Rahal, “Bu iki yıl önce buralarda göremeyeceğiniz bir durumdu, hatta çok yakın zamana kadar” ifadelerini kullandı.
© REUTERS / Omar Sanadiki Rusya’nın da desteğiyle Suriye ordusunun edindiği başarıların ardından barışın yaklaştığı ülkede son aylarda yeni mekânlar dahi açıldı. Bazı Suriyeliler barlara giderek sosyalleşirken, bazıları da çalışıyor.
Rusya’nın da desteğiyle Suriye ordusunun edindiği başarıların ardından barışın yaklaştığı ülkede son aylarda yeni mekânlar dahi açıldı. Bazı Suriyeliler barlara giderek sosyalleşirken, bazıları da çalışıyor.
© REUTERS / Omar SanadikiSon olarak Rusya ve ABD arasında imzalanan ateşkes anlaşmasıyla da Suriye’ye ‘iyimserlik kokusu’ yayıldı. Rahal “Sokaklardaki, mekanlardaki insan sayısı her geçen gün artıyor. Artık istediğim bara, klübe gidebiliyorum. İnsanlar da öyle” ifadelerini kullandı.
Son olarak Rusya ve ABD arasında imzalanan ateşkes anlaşmasıyla da Suriye’ye ‘iyimserlik kokusu’ yayıldı. Rahal “Sokaklardaki, mekanlardaki insan sayısı her geçen gün artıyor. Artık istediğim bara, klübe gidebiliyorum. İnsanlar da öyle” ifadelerini kullandı.
© REUTERS / Omar Sanadiki Rusya’nın gönderdiği insani yardımlarla artan umut giderek yayılırken, genç Suriyeliler de ülkelerinde kalmak istediklerini söylüyor. Ancak bu arada bombalara karşı güvenliği sağlamak için sokaklarda gezinen askerler de savaşı hissettirmeye devam ediyor.
Rusya’nın gönderdiği insani yardımlarla artan umut giderek yayılırken, genç Suriyeliler de ülkelerinde kalmak istediklerini söylüyor. Ancak bu arada bombalara karşı güvenliği sağlamak için sokaklarda gezinen askerler de savaşı hissettirmeye devam ediyor.