Hürriyet'ten İsmail Saymaz'ın haberine göre, İl Genel Meclisi, başvuruyu Plan Bütçe Komisyonu'na havale etti. Komisyonun 19 Ekim 2012'de hazırladığı raporda, Ensar Vakfı'nın Bakanlar Kurulu'nun 16 Ağustos 2012 tarihli kararıyla vergi muafiyetine hak kazandığı ve kamu yararına çalışan vakıf olarak tescil edildiği belirtildi.
Ensar'ın yurtlarının övüldüğü raporda, şöyle devam edildi:
"Vakfın yurtlarında fakir fukara ailelerinin çocuklarının barındırıldığı, öğrencilerden hiçbir ücret talep etmediklerinden dolayı Ensar Vakfı Karaman Şubesi'nin öğrenci hizmetleri için ihtiyaç duyulan perde, halı, ranza, yatak, büro malzemesi, buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, fırın, öğrenci ayakkabılığı, öğrenci dolabı, kitaplık, oturma grubu, bilgisayar, yemek masası ve taburenin alınması için, İl Özel İdaresi tarafından proje bütçesinin 25 bin TL'lik kısmının karşılanmasının uygun görüldüğü bildirilmiştir."
VALİ ‘O YURTLARDAN HABERİM YOK' DEMİŞTİ
İl Özel İdaresi, 10 Kasım 2012'de meclisteki 4 üyenin karşı oyuyla kararı kabul etti. Karaman Valisi Murat Koca, Ensar Vakfı ve KAİMDER evinde 10 erkek çocuğa cinsel istismar iddialarıyla ilgili CHP heyetine ‘O yurtlardan haberim yok' demişti.
ENSAR VAKFI BAŞKANI: ORASI YURT DEĞİL MİSAFİRHANEMİZ
ENSAR Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı İsmail Cenk Dilberoğlu ise 3 gün önce bir açıklama yaparak ilk ve ortaokul çocuklarının barındığı hiçbir yurtlarının olmadığını söyledi: "Bütün faaliyetlerimiz yasal imkanlar dahilinde üniversite ve lise öğrencilerine yönelik yurt ve ev hizmetleri anlamında devam etmektedir. Bunun dışında hiçbir yerde, ilk ve ortaokul için evimiz ya da yurdumuz yoktur. Kaldı ki burası da yurt değil, bahsettiğimiz şube merkezimiz. Şube merkezimizde misafirhane olarak hizmet üretmekte olan bir yer."