TBMM Dışişleri Komisyonu üyelerini yasadışı göç ve AB ile varılan anlaşmanın detaylarına ilişkin bilgilendiren Koru, anlaşmaya göre şu anda 5 Yunan adasına Türkiye üzerinden giden yasadışı göçmenlerin geri alımının söz konusu olduğunu söyleyerek şunları kaydetti:
"Bu uygulamanın 3-4 hafta içinde sona ermesini planlıyorduk, öyle de oluyor. Son günlerde Yunan adalarına geçmeye çalışan yasadışı göçmen sayısı günlük olarak 100'lerin altına düştü. (AB'nin) 72,000 kotasının adalardan dolmayacağını başından beri biliyorduk. Adalar ile ilgili operasyon tamamlandığı zaman AB bizimle yasal göçmen alımı konusunda müzakereleri ilerletecek, taahhütleri o şekilde."
Koru, bu taahhüt çerçevesinde AB'nin Türkiye'den ilave Suriyeli almasının söz konusu olacağını belirterek, "72,000 rakamı var, biz bunu kabul ettik. Ama bu 72.000 kotası dolarsa tekrar görüşürüz diye konuştuk. Ama adalardan geçiş asla bu rakamlara ulaşmayacak, onda biri bile olmayacak" dedi.
Türkiye ve AB arasında sağlanan mutabakat, beş Yunan adasına Türkiye üzerinden giden yasadışı göçmenlerin Türkiye'ye iadesini, iade edilen Suriyeliler kadar AB ülkelerine yasal yollarla Suriyeli göçmen gönderilmesini öngörüyor. Türkiye 4 Nisan'da Yunan adalarından göçmenleri geri kabul etmeye başlamıştı.
AB anlaşma çerçevesinde ilk etapta 72,000 Suriyelinin AB ülkelerine kabul edilmesi yönünde bir kota belirlemişti.