AK Parti'ye yakın yayın politikası ile bilinen Star gazetesi, 26 Mart'ta çıkan nüshasında manşetten 'Himmeti aldı, FETÖ şerifi oldu!' başlığıyla verdiği haberinde "ABD'li savcı, FETÖ'nün yıllık 2.5 milyon dolar ödediği hukuk bürosunun avukatlarından senatör Schumer'in bir numaralı adamı" ifadelerini kullanmıştı.
Bharara, Sarraf'ın tutuklamasından 4 gün sonraki sürece kadar Twitter'daki takipçi sayısının 270 bini aştığını belirtirken "Bunun sebebi kısmen birçok yer de de bahsettiğimiz o ülkede yolsuzluğa karşı gereken önlemin alınmadığına dair kanaat idi" dedi.
"Türkiye'deki bazı gazetelerin manşetlerine konu olmuşum. Güya, bu davayı açmamın sebebi, benim, yani Hindistan'ın Pencap eyaletinden çıkmış, New Jersey'de büyümüş ve Manhattan'da ABD Başsavcısı olmuş Preet Bharara'nın Türkiye hükümetini devirmeye azmetmiş kişiler tarafından 2.5 milyon dolara satın alınmış olmam. Görev yaptığım sürece hakkımda birçok saçma şey yazıldı fakat burada, hepinize karşı teyit edebilirim ki, içlerinden en aptalcası buydu."
'TÜRKİYE'DEN PEK ÇOK TWEET ALIYORUM'
Bharara konuşmasında şunları da söyledi:
"3 hafta önce İran asıllı Türk vatandaşı Sarraf için iddianame hazırlayıp tutukladığımızda 8 bin 100 Twitter takipçim varken dört gün içinde tamamı Türkiye'den 270 bin kişiye ulaştım. Bunun nedeni iddianamenin, Türkiye'de çok geniş haber yapılması, hükümetin aynı şahsın adının geçtiği yolsuzluklar karşısında mücadele etmemesi kanaatiydi.Türkiye'den pek çok tweet alıyorum. Takipçilerim, şiş kebaptan Türk lokumuna kadar her türlü lezzetli Türk yemeğini teklif ediyor. Bir yabancı, diğer bir yabancının sevgisini ne kadar hak edebilir emin değilim, fakat umarım, ofisimizin temsil ettiği değerler, gerçekten saygıyı hak edecek niteliktedir. Ekip arkadaşlarımızın yapmış olduğu işle gerçekten gurur duyuyorum."
'ÖZGÜR BASINA SAHİP OLMADIKLARI İÇİN…'
Kendisine sosyal medya üzerinden gösterilen ilginin, Türkiye'deki basın özgürlüğü sorunuyla ilgili olduuğnu ifade eden Bharara, "Bir başka sebep ise yine birçok yerde yayınlandığı üzere oradaki insanların özgür bir basına sahip olmadıkları kanaatinden ötürü, sosyal medyanın özgür ortamına gösterdikleri rağbet idi. 2015 yılında Freedom House, Türkiye'deki basını ‘özgür değil' olarak niteledi" diye konuştu.