Sputnik'e konuşan Yalçıntaş, “Türkiye ve Rusya halkının sosyoloji, yapısal olarak birbirlerine yaklaşmaları ve dost olmaları için sağlam nedenler var. Daha önce ben iki halkının aile yapısını inceledim. Anne, baba ve akrabalarına bağlı hususları, özellikleri araştırdım. Çok benzerlikler tespit ettim. Sadece Rusya değil, yurtdışında yaşayan Rusları da inceledim. Birbirlerini unutmazlar, akrabalık bağları çok kuvvetli. Aile bağları gayet sağlamdır. Türklere çok benziyor. Bunun nedenlerinden biri de Türk kavimlerinin Orta Asya’dan Volga nehri kıyılarına göç ederek oraya yerleşmesi ve Ruslarla iyi komşuluk içinde yaşaması. Bu iyi komşuluk sonucunda bugün Rusya ve Türkiye halklarının gelenekleri birbirine çok benziyor. Rus sözlerinde Türkçe sözlerin olması da tesadüfi değil” dedi.
'TÜRKLER GÜRBETTE EN FAZLA RUS KIZLARIYLA EVLENİYOR'
Bugün iki halkın akraba olduğuna dikkat çeken Yalçıntaş, “Güzel bir örnek vermek istiyorum. Türk işçi ve mühendisler dünyanın bir çok yerine çalışmaya gidiyor. Peki niçin evlilikler kısa zamanda Ruslarla olmuş? Almanya’da Türkler var, ama evlilikler çok az. Bir kaç milyon Türk yaşıyor Almanya’da, ama evlilikler çok az. Ama Rusya’da öyle değil. Demek ki ortak benzerlikler var. Rusya’da da ailede annenin rolü büyük. Ev anneye ait. Beyler ise para kazanır. Evi ise anne kuruyor. Bizde de hemen hemen öyle” şeklinde konuştu.
'İMPARATORLUKLARIN TORUNLARIYIZ'
Yalçıntaş sözlerine şöyle devam etti: “İmparatorluk kurmuş devletler ile imparatorluk kurmamış devletler arasında çok büyük fark var. O fark şu: Yabancıya karşı iyi davranmak ve aynı zamanda da onu iyi tanımak. Osmanlı ve Rusya imparatorluklarında da ırkçılık olmadı. Oysa Osmanlı ve Rusya imparatorluklarında çeşitli halklar yaşadı. Her iki halkın da şanlı tarihi var. Bunlar dostluk adına unutulmamalı” dedi.