Bildirilen ölümlerin çoğunluğunun, çalışan sayısının gerekenin altında olduğu sağlık, sosyal hizmetler, lojistik ve inşaat gibi alanlarda gerçekleştiği aktarıldı. ‘Karoshi’ kurbanı olma geçici işlerde çalışan genç kadınların sayısının arttığı belirtilirken, Karoshi Kurbanları Ulusal Savunma Konseyi Genel Sekreteri Hiroshi Kawahito, fazla çalışmak nedeniyle gerçekleşen ölümlerin gerçek sayısının eldeki verilerin 10 katı olabileceğine dikkat çekti.
I overworked yesterday. I've been overworking today. I'm pretty sure I'll overwork tomorrow,too…Yes I am Japan! W廿□廿)/ #hetalia
— Kiku HONDA (@J4P4N_bot) March 31, 2016
“Hükümet bu konuda birçok sempozyum düzenliyor ve posterler hazırlatıyor ama bunlar sadece propoganda” diyen Kawahito, asıl çözümün çalışma saatlerini azaltmak olduğunu, hükümetin ise buna yanaşmadığını ifade etti.
Beautiful and sad mini documentary on suicide/overworking in Japan https://t.co/clf7TaIAJN
— Pierce Cunnane (@hi_pierce) November 24, 2015
Çalışma Bakanlığı, hem kardiyovasküler hastalıklardan hem de işle ilgili psikolojik stresin sebep olduğu intiharları ‘karoshi’ kapsamında değerlendiriyor. Bakanlığa göre, ‘çok çalışma’nın tanımı ise kurbanın ölümünden önceki ay 100 saatten fazla mesai yapması ya da ölümden önceki 6 ay içinde birbirini takip eden 2 ayda 80 saatten fazla mesai yapması.
Real #Japanese — 過労死 — Overworking is still a problem in Japan — please take care of your health everyone! #kanji pic.twitter.com/uKZKfhls62
— KanzenGrammar (@KanzenGrammar) January 26, 2016