Türkiye’de son dönemde art arda yaşanan saldırılar sonrasında da dünyada dayanışma eylemlerinin sınırlı kalması tepki çekmişti.
Son olarak da Lahor’daki korkunç saldırının Brüksel saldırılarında olduğu kadar büyük bir ses getirmemiş olması, dünyanın Batı’ya daha fazla önem atfettiği ve doğu ülkelerinde yaşayanların hayatına yeterince değer verilmediği yorumlarına neden oldu.
The world isn't praying for Lahore the way they prayed for Brussels and Paris. Please let's keep Lahore in our thoughts & prayers right now.
— Hana Shafi (@HanaShafi) 27 Mart 2016
Brüksel saldırıları sonrasında dünyanın birçok önemli binası Belçika bayraklarıyla aydınlatılmıştı, ancak Lahor’da çoğu kadın ve çocuk 70’ten fazla kişinin öldüğü Pakistan için aynı şey yapılmadı.
Buna karşın birçok kişi, sosyal medayada #PrayForLahore (Lahor için Dua Et) etiketiyle saldırıları kınadı.
Saldırıları kınayan liderler arasında, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Kanada Başbakanı Justin Trudeau, ABD'de Demokrat Parti Başkan Aday Adayı Bernie Sanders gibi isimler yer aldı.
A la suite de l'attentat à Lahore au Pakistan, j'exprime au peuple du Pakistan toute la solidarité de la France dans ces moments douloureux.
— François Hollande (@fhollande) 27 Mart 2016
Nobel Barış Ödülü sahibi Pakistanlı aktivist Malala Yusufzay da, yaptığı açıklamada Lahor'daki saldırılarla sarsıldığını ve kurbanların ailelerinin yanında olduğunu belirtti.
Malala's statement on the tragic #LahoreBlast today. pic.twitter.com/2xrSoGK6Yq
— Malala Fund (@MalalaFund) 27 Mart 2016
Twitter'da bazı kullanıcılar ise, özellikle basının Lahor saldırılarına yeterince önem vermemesine tepki gösterdi.
@BuzzFeed reaction after Brussels on Tuesday and reaction today after Pakistan #pakistan #lahore #DoubleStandards pic.twitter.com/Wf4cORxHmq
— Ishy Antiques (@ismaelkhan) 28 Mart 2016