Brüksel Milletvekili, aynı zamanda Sint Joost-ten Noode Belediye Başkanı Emir Kır, bugünkü saldırıya 500 metre mesafeden tanık oldu. Bunun 2. Dünya Savaş'ından bu yana Belçika'nın gördüğü en büyük saldırı olduğunu belirten Kır, hükümetin politikalarını eleştireceklerini söyledi.
KALEAĞASI: SALDIRI SONRASI KUTUPLAŞMA UNUTULDU
Belçika'da yaşanan saldırı sonrası yetkililer hemen açıklama yaptı, internet açık hale getirildi, haberlere ise yasak konmadı. İnsanlar ise haberleşme için sosyal medyaya yönlendirildi. Türkiye'de ise süreç tam tersi işliyor.
"Brüksel'de kutuplaşma unutuldu. Türkiye'de ise iktidar ve iktidar olmayanlar sürekli olarak birbirine saldırıyorlar" diyen Kaleağası, şöyle konuştu:
LÜLE: MOLEENBEK'TEKİ DİNİ GRUPLAR RAHAT
Yıllarca Brüksel'de görev yapan Gazeteci Zeynel Lüle ise daha önceki Paris ve Londra saldırılarının planlandığı ve ağırlıklı olarak göçmenlerin yaşadığı Moleenbek hakkında bilgi verdi.
Lüle, "Özelllikle Paris'ten sonra Brüksel'de ciddi bir teyakkuz vardı. Alarmı 4 seviyesine çıkarmıştı. Her bireyin izlediği, her giriş çıkışların kontrol edildiği bir durumdaydı. Diğer ülkede yapılan saldırıların planladığı yer Brüksel. Tam bir hücre yuvası. Diğer ülkerlerde yapılanmakta zorluk çeken bu örgütler Brüksel'de rahatlıkla kendilerine yer bulabiliyorlar, yüzde 90'ı göçmen. Faslıların ve Afrikalıların yoğunlukta olduğu bir yer. Buralarda dini birtakım faaliyetlerin olduğunu, polisin çoğu zaman oraya giremediğini biliyoruz" diye konuştu.