Sabah ve Star gazetelerinde yer alan haberlere göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, Doğan Grubu yöneticilerinin de şüphelileri arasında bulunduğu Petrol Ofisi'nde akaryakıt kaçakçılığı yapıldığı iddiasıyla 2008'de başlatılan soruşturma dosyasını geçtiğimiz yıl raftan indirdi. Dosya Savcı Adem Meral tarafından yeniden ele alındı. Bu kapsamda Doğan Holding patronu Aydın Doğan'ın kasım ayında ve Yönetim Kurulu Başkanvekili Hanzade Doğan Boyner'in ise temmuz ayında ifadeleri alındı.
47 ŞÜPHELİ VAR
Şüpheliler arasında Hanzade Doğan Boyner'in yanı sıra, İmre Barmanbek, Tufan Darbaz, Ali İhsan Karacan gibi bir dönem Doğan Holding'te görev yapmış isimler de yer alıyor. Bunun yanı sıra İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali de 47 isim arasında. Gümrük Bakanlığı müfettişleri, SPK raporu ve bilirkişi raporları iddianamede delil olarak kabul edildi.
KAÇAKÇILIK VE SAHTECİLİK SUÇU İŞLENDİĞİ ANLATILDI
Petrol Ofisi'nin Doğan Grubu kontrolünde olduğu dönemde çeşitli ülkelerden temin ettiği ham petrolü İngiltere'de kurduğu POINT ve POUK adlı iki paravan şirket üzerinden getirtmiş gibi gösterdiği ve bu yolla vergi kaçırdığı kaydediliyor.
Söz konusu şirketlerin Doğan Gurubu kontrolünde olduğu belirtilirken şirketlerin kaynak ülkeden yüksek fiyata aldığı ürünü Petrol Ofisi'ne asgari TÜPRAŞ fiyatının altında bedelle sattığı belirtildi. Bu şekilde 42 milyon 391 bin 503 dolar zararına satış gerçekleştirildiği raporla tespit edildi. İthalatta gerçekdışı beyanda bulunulduğu bu şekilde vergi kaybına neden olunarak, kaçakçılık ve sahtecilik suçu işlendiği anlatıldı.