Demirtaş, Dünya Ticaret Merkezi binasında çeşitli siyasi parti ve kurumların yetkilileriyle bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleştirilen toplantı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Demirtaş, milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılması tartışmalarına yönelik soru üzerine, parlamentoya girdikleri 2007'den bu yana yaptıkları her konuşmanın ardından, hükümetin dokunulmazlığı bir tehdit unsuru olarak gündeme getirdiğini söyledi.
'ANAYASA UZLAŞMA KOMİSYONU 4 PARTİDEN OLUŞMAK ZORUNDA'
Diğer taraftan 'Üç partiden anayasa mektubu gitti, sizin mektubunuz ne zaman gidecek, ne diyeceksiniz' sorusu üzerine Demirtaş, program yoğunluğu nedeniyle parti yöneticileriyle görüş alışverişi yapamadıklarını, hafta içi kendilerinin de Meclis Başkanı'na cevap yazabileceklerini söyledi. Uzlaşma komisyonunun 4 partiden oluşması gerektiğini, aksi halde bunun uzlaşma komisyonu olamayacağını ifade eden Demirtaş, kendilerinin tümüyle parlamentonun işletilmesi gerektiğini düşündüklerini bildirdi.
Öte yandan hükümete ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na eleştirilerde bulunan Demirtaş, Cizre ve Silopi'de yaşananlarla ilgili bir dosya hazırlattıklarını, bunu ulusal ve uluslararası düzeyde yargıya taşıyacaklarını kaydetti. Davutoğlu'nun Silopi'de cuma namazı kıldığı hatırlatılarak değerlendirmesi sorulan Demirtaş, "Başbakan olduğu ülkenin bir ilçesine, ancak gizli gizli, sessiz sessiz girip çıkabilen bir Başbakan oranın ne kadar başbakanıdır?" ifadelerini kullandı.
'ARTIK ŞAŞIRMIYORUZ'
Zaman gazetesine kayyum atanmasına ilişkin soru üzerine de Demirtaş, konunun siyasi olduğunu, hukukla ilgisinin bulunmadığını savunarak, bu tür olaylara artık şaşırmadıklarını kaydetti.
BAHÇELİ: MHP, 40 VEKİLİYLE ÜZERİNE DÜŞENİ YAPACAK
Bu arada MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dokunulmazlık fezlekeleriyle ilgili sorulan bir soruya şu yanıtı verdi: "Bazı partilerin sorumlu olan şahsiyetleri Türkiye'nin çok yoğun bir terör döneminde teröristlerle bağdaşık ve barışık bir halde faaliyet içerisinde bulunmamalarının tespit edilmesi halinde bir fezlekenin hazırlanması ve bununda Başbakanlık yoluyla Genel Kurul'a gönderilmesi halinde, MHP'nin bu konudaki milli hassasiyetleri bilindiği içindir ki, Fezlekeler gelir gerekçeler iyi incelenir ise bu fezlekeler yoluyla dokunulmazlıkların kaldırılması ve Türk yargısının önüne çıkarılması temel tercihimiz olacaktır. Fezlekeler Meclis'e geldiğinde MHP 40 milletvekiliyle üzerine düşeni yapacaktır."