Toplantıda ayrıca, Ankara’ya polis ve yeni teknolojik teçhizat desteği yapılması, kente giriş çıkışların polis ve Jandarma tarafından daha sıkı kontrol edilmesi, kritik binalar için olası saldırılara karşı hazırlık yapılması da gündeme geldi.
‘MECLİS BİNASI RİSKLİ, GİRİŞ-ÇIKIŞLARDA HASSAS OLUNMALI’
Meclis binasına giriş çıkışlarda daha hassas olunmasına dair çalışma yapılması gerektiği konuşulan toplantıda, diğer kritik binalar ile ilgili de ‘saldırı nereden gelebilir’, ‘olası saldırıda koordinasyonun sağlanması’ ve ‘binalardaki güvenlik açığı’ ile ilgili detaylı simülasyon çalışmalarının yapılması talimatı verildi.
Ankara’da sadece binalar değil, bazı siyasi ve bürokraside üst düzeyde görev yapan isimlere dair de ek güvenlik önlemleri alınması toplantıda değerlendirildi. Eylem planında bazı kritik binalara yönelik önlemlerin yanı sıra, kritik isimlerin korunmasına dair de eylem planında detaylı yer verilmesi bekleniyor.
ANKARA’YA ‘GÖRÜNÜR POLİS’LER GELİYOR
Ankara’da yeni polis alımlarının da ardından ‘görünür polis’ uygulamasına geçilmesi ve şehrin birçok yerinde vatandaşın da gördüğü şekilde özel ekiplerin de görev yapması planlanıyor. Başkent’e ayrıca ‘kamu güvenliği ve terörist faaliyetlerin engellenmesi için teknolojisinin yeterli olduğu araç ve teçhizatlar’ın sayısının da artırılması kararı da alındı.
Bu arada Ankara’nın otoyol, karayolu, hızlı tren yollarının kesiştiği bir alan olması nedeniyle transit geçişlerin de kontrol altına alınmasına ilişkin de bir plan hazırlanacak. Planın ‘etkin, proaktif ve alan kontrolüne dayalı’ bir yaklaşım hazırlanacağı belirtilirken, jandarma ile emniyet birimleri arasında da daha fazla işbirliği yapılması gerekliliği de toplantıda görüşüldü.
‘SERVİS ARAÇLARI RUTİN BİR GÜZERGAH TAKİP ETMESİN’ ÖNERİSİ
Son olarak patlamanın yaşandığı Merasim Sokak’ta bu kapsamda bir süre önce tüm park ve duraklama işlemlerinin de yasaklandığı öğrenildi.