İspanya'nın Toledo kenti, yılda yaklaşık 3,5 milyon turisti ağırlıyor. UNESCO'nun Dünya Mirası Listesi'nde yer alan ve İspanya'nın önemli turizm destinasyonlarından biri olan Toledo, tarihinde 3 büyük dine evsahipliği yapmış olmasından dolayı birlikte yaşamaya örnek bir kent olarak gösteriliyor.
© AA / Burak AkbulutToledo, tıpkı Diyarbakır'ın Sur ilçesi gibi camileri, kiliseleri, tarihi yapıları ile İspanya'nın dini ve tarihi merkezi olarak görülüyor. Hatta bu özelliğinden dolayı Madrid'den önce monarşi dönemi İspanyası'nın başkentiydi.
1/7
© AA / Burak Akbulut
Toledo, tıpkı Diyarbakır'ın Sur ilçesi gibi camileri, kiliseleri, tarihi yapıları ile İspanya'nın dini ve tarihi merkezi olarak görülüyor. Hatta bu özelliğinden dolayı Madrid'den önce monarşi dönemi İspanyası'nın başkentiydi.
© AA / Burak AkbulutRoma İmparatorluğu yıkıldıktan sonra kenti önce Vizigotlar ele geçirdi, ardından Müslümanlar. 1803'te ise 10 yıl boyunca Fransız işgaline uğrayan kentin tarihi savaşlarla ve direnişlerle dolu.
2/7
© AA / Burak Akbulut
Roma İmparatorluğu yıkıldıktan sonra kenti önce Vizigotlar ele geçirdi, ardından Müslümanlar. 1803'te ise 10 yıl boyunca Fransız işgaline uğrayan kentin tarihi savaşlarla ve direnişlerle dolu.
© AA / Burak AkbulutDünya mirası listesinde bulunan Toledo sadece bir dini ve sanat merkezi olmakla ünlü değil. Kent aynı zamanda İspanya'nın ortasında yer alan Kastilya-La Mancha özerk bölgesinin merkez şehri. Şehrin bir başka özelliği ise Faşist Franco rejimi döneminde yaşadıkları.
3/7
© AA / Burak Akbulut
Dünya mirası listesinde bulunan Toledo sadece bir dini ve sanat merkezi olmakla ünlü değil. Kent aynı zamanda İspanya'nın ortasında yer alan Kastilya-La Mancha özerk bölgesinin merkez şehri. Şehrin bir başka özelliği ise Faşist Franco rejimi döneminde yaşadıkları.
© AA / Burak Akbulutİspanya iç savaşının ilk günlerinde 22 Temmuz 1936'da Toledo'nun askeri valisi Albay Jose Moscardo Ituarte komutasındaki 800 İspanyol jandarması ve 1028 faşist rejim yanlısı asker, direnişçilerin sığınağı haline gelen Toledo'nun simgesi Alcazar de Toledo'yu kuşattı. 28 Eylül'e kadar kent bombalandı. Alcazar de Toledo savunması, İspanya İç Savaşı'nın unutulmaz olaylarından biri olarak tarihe geçti.
4/7
© AA / Burak Akbulut
İspanya iç savaşının ilk günlerinde 22 Temmuz 1936'da Toledo'nun askeri valisi Albay Jose Moscardo Ituarte komutasındaki 800 İspanyol jandarması ve 1028 faşist rejim yanlısı asker, direnişçilerin sığınağı haline gelen Toledo'nun simgesi Alcazar de Toledo'yu kuşattı. 28 Eylül'e kadar kent bombalandı. Alcazar de Toledo savunması, İspanya İç Savaşı'nın unutulmaz olaylarından biri olarak tarihe geçti.
© AA / Burak AkbulutToledo Belediyesi Turizm Ofisi Direktörü Paloma Gutierrez, Orta Çağ'daki nüfusu 30 bin kadar olan, Müslümanlar, Yahudiler ve Hristiyanların birlikte yaşadığı Toledo’nun, "3 Kültür ve Tolerans Şehri" olarak adlandırıldığını söyledi.
5/7
© AA / Burak Akbulut
Toledo Belediyesi Turizm Ofisi Direktörü Paloma Gutierrez, Orta Çağ'daki nüfusu 30 bin kadar olan, Müslümanlar, Yahudiler ve Hristiyanların birlikte yaşadığı Toledo’nun, "3 Kültür ve Tolerans Şehri" olarak adlandırıldığını söyledi.
© AA / Burak AkbulutDon Kişot'un yazarı Cervantes'in doğduğu şehir olan ve günümüzde İspanya'nın Kastilla ve La Mancha özerk bölgesinin başkenti olan Toledo'da yaklaşık 84 bin kişi yaşıyor.
6/7
© AA / Burak Akbulut
Don Kişot'un yazarı Cervantes'in doğduğu şehir olan ve günümüzde İspanya'nın Kastilla ve La Mancha özerk bölgesinin başkenti olan Toledo'da yaklaşık 84 bin kişi yaşıyor.
© AA / Burak AkbulutToledo kenti, yılda yaklaşık 3,5 milyon turisti ağırlıyor.
7/7
© AA / Burak Akbulut
Toledo kenti, yılda yaklaşık 3,5 milyon turisti ağırlıyor.