Covert tarafından kaleme alınan makalede, İngiliz biliminsanları tarafından yapılan bir araştırma piyango talihlilerinin yüzde 44’ünün kazandıkları tüm parayı sadece beş yıl içinde harcadığını; 2008’de Kaliforniya Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen bir araştırmada da büyük ikramiyeyi kazananların mutluluğu yalnızca altı ay sürdüğünü ortaya koyduğuna dikkat çekildi.
‘BÜYÜK İKRAMİYE KÖTÜ ŞANS GETİRİYOR’
Makalede, talihlilerin büyük bölümünün piyangonun kötü şans getirdiğine inandığı da belirtildi. Örneğin, 1996 yılında Illinois eyaletinde piyangoda 20 milyon dolar kazanan Jeffrey Dampier, eşinin kız kardeşiyle yaşadığı ilişki nedeniyle dokuz yıl sonra öldürüldü.
PİYANGOYU TUTTURDU, İNTİHAR ETTİ
Texaslı Billi Bob Harrell de 1997’da kazandığı 31 milyon doları dilediği gibi harcıyordu. Ancak harcamaları kontrolden çıkınca Harrell, ihtihar etti ve ölümünden kısa süre önce mali danışmanına hayatındaki en kötü deneyimin piyangoyu tutturmak olduğunu söyledi.
'KEŞKE O BİLETİ YIRTSAYDIM'
Jack Whittaker isimli bir diğer talihli ise 2002 yılında 314 milyon 900 bin dolarlık bir ikramiye kazandı. Bunun ardından da iki kızı hayatını kaybetti. Whittaker, acı kaybının ardından ‘Keşke o bileti yırtsaydım’ diye açıklamada bulundu.
Abraham Shakespeare de 2009 yılında 30 milyon dolarlık bir ikramiyenin sahibi oldu. Shakespeare parayı kazanmasından 7 hafta sonra ortadan kayboldu ve 2010 yılında ölü olarak, beton bir plakanın altında bulundu.
ZEHİRLENEREK ÖLDÜRÜLDÜ
Illinois’den Urooj Khan ise 2012 yılında da 1 milyon dolarlık ikramiye kazandı. Khan büyük ikramiyeyi kazanmasından bir gün sonra zehirlenerek öldürüldü ve bu cinayet nedeniyle hiç kimse ceza almadı.