Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, öğretmenlere atandıkları yerde görevlerini devam ettirmeleri için ilave birtakım imkanlar sağlayacaklarını belirterek, "Yani kuru kuru mecburiyet çok işe yaramayabilir, doğru da olmayabilir. Ancak maddi manevi özendirici birtakım tedbirlerle çeşitli bölge ve okullarımızda hizmet veren öğretmen arkadaşlarımızı en azından 4 yıl kesintisiz olarak başladığı okulda görevini devam etmesini istiyoruz" dedi.
Avcı, NTV Televizyonu canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.
Avcı, ‘Eğitime ara verilmeyen okullara yönelik güvenlik önlemleri arttırıldı mı?’ sorusu üzerine, söz konusu bölgede eğitimin aksamaması için olağanüstü bir gayret ve çaba gösterildiğini kaydetti.
‘ÖĞRETMENLERİN GÜVENLİĞİ HER ŞEYDEN ÖNCE GELİYOR’
Şubat ayındaki öğretmen atamalarıyla ilgili bir soru üzerine Avcı, şubat ayında 30 bin öğretmen ataması yapacaklarını kaydetti. Avcı, ‘30 bin atama, Doğu Anadolu bölgesine mi olur?’ sorusu üzerine Avcı, şu anda doğu bölgelerindeki öğretmen açığının Türkiye geneliyle eşitlendiğini söyledi.
‘TAYİN, SİRKÜLASYONU DÜZENE OTURTULACAK’
Avcı, öğretmen yoğunluğu olarak bazı doğu illerinin batı ve orta Anadolu illerini geçtiğini dile getirerek, buradaki sorunun eş durumundan tayinlerle bu dengenin sürdürülememesi olduğunu ifade etti.
Bu tayin sirkülasyonunu belli bir düzene oturtmak için çeşitli çalışmalar yapacaklarını kaydeden Avcı, "Öğretmenler atandıkları yerde görevlerini devam ettirmeleri için arkadaşlarımıza da ilave birtakım imkanlar sağlayacağız. Yani kuru kuru mecburiyet çok işe yaramayabilir, doğru da olmayabilir. Ancak maddi manevi özendirici birtakım tedbirlerle çeşitli bölge ve okullarımızda hizmet veren öğretmen arkadaşlarımızı en azından 4 yıl kesintisiz olarak başladığı okulda görevini devam etmesini istiyoruz" ifadesini kullandı.
‘ÖDEV YÜKÜ AZALTILACAK’
Ders yılı içerisinde de öğrencilere çok fazla ödev yüklediklerinin farkında olduklarını vurgulayan Avcı, “Sömestr tatilinde çocuklara ödev verilmemesi için öğretmenleri uyaracağız. Aslında sadece sömestr tatilinde değil, eğitim yılında da ödev yükü fazla. Bununla ilgili talim terbiye komisyonlarımızda da çalışmalarımızı yapıyoruz. Daha da hafifleteceğiz. Ama asıl radikal değişiklikleri önümüzdeki dönemlerde peyderpey yapacağız" değerlendirmesinde bulundu.
‘OKULDA GREV OLMAZ’
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Güneydoğu’daki sokağa çıkma yasaklarına karşı bu gün iş bırakma eylemi yapıyor. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, bazı sendikaların ‘Bu iş yerinde grev vardır’ şeklinde okullara yazılar astıklarını belirterek, "Okulda grev olmaz. Okul grev yapılacak iş yeri tanımına girmez. Dolayısı ile bu sendikal bir hak değil, sendikal bir eylem değil. Bunlarla ilgili soruşturmalarımız var. Bundan sonra olacakları için de tedbirlerimiz var. Bu hareketlerin başka amaçlarla yapıldığını yapanlar da, biz de biliyoruz. Biz orada gerekeni yapıyoruz, yapacağız" ifadelerini kullandı.”