Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı tarafından, Çiftçi hakkında, 12 Eylül 2014 tarihinde, ‘Devlet büyüklerine hakaret’ ve ‘Yasaklanmış her türlü yayını veya siyasi veya ideolojik amaçlı bildiri, afiş, pankart, bant ve benzerlerini basmak, çoğaltmak, dağıtmak veya bunları kurumların herhangi bir yerine asmak veya teşhir etmek’ suçundan, devlet memurluğundan çıkarılması istemiyle idari soruşturma başlatıldı. Aynı konuda Aydın İl Halk Sağlığı Müdürlüğü de, Çiftçi hakkında ayrıca idari soruşturma başlattı. Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Disiplin Kurulu, soruşturmanın sonunda Çiftçi’ye geçen ekim ayında ‘memuriyetten men’ cezası verdi.
Çiftçi’ye ıslak imzasız ‘memuriyetten ayrılmak için memuriyete başlaması’ yönünde bir tebligat gönderildi. Bir süre şaşkınlık yaşayıp, ‘kovulmak için nereye başvuracağını’ düşünen Çiftçi, bugün Aydın’da Toplum Sağlığı Merkezi’ne giderek işlemlerini yapmaya çalıştı. Başvurduğu Toplum Sağlığı Merkezi'ndeki görevliler de bu konuda ne yapacaklarını bilemediği için, Çiftçi memuriyetten kovulabilmek için tam gün mesai yaptı.
'BENDEN ÖNCE BİNLERCE KİŞİ PAYLAŞTI'
“Benden önce binlerce kişinin paylaştığı bir kareydi. Kendim üretmedim. Komik geldi ve ben de paylaştım. Öz teyzemin kızının eşi bunu gördükten sonra beni Valilik ve Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne şikayet etti. Önce 'cumhurbaşkanına hakaretten soruşturma' açıldı, fakat Erdoğan’ın o zaman başbakan olduğu anlaşılınca durum değişti. ‘Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaretten’ yargılanmaya başladım. 6 ayla 2 yıl arası hapis cezası istendi. Ayrıca memuriyetten men davası da açıldı."
'YANLIŞ OLAN BUNUN HAKARET OLARAK ALGILANMASI'
Yaşadıklarının herkesin başına gelebileceğini belirten Çiftçi, paylaşımı hakaret amacıyla yapmadığı için pişman olmadığını söyledi:
“Bunu hakaret amacıyla yapmış olsaydım belki şimdi ‘Pişmanım’ diyebilirdim ama ben bunu mizah amaçlı yaptım. Herhangi bir kastım yoktu. O yüzden pişmanlık gerektirecek bir şey yaptığımı hiç düşünmedim. Yanlış benim bunu yapmam değil, bunun hakaret olarak değerlendirilmesi ve bu sürece gelinmesi.”
'BİLİRKİŞİ SOSYOLOG YA DA PSİKOLOGLARDAN SEÇİLECEK'
Çiftçi, mahkemenin Gollum'un kötü bir karakter olup olmadığının belirlenmesi için bilirkişi atanmasına karar vermesine ilişkin olarak ise şöyle konuştu:
“Mahkemenin bilirkişiyi nasıl atayacağı konusunda bilgi sahibi değilim. Bildiğim kadarıyla daha önce bilirkişi olarak görev yapan insanlar arasından ya da bilirkişi olmak isteyen kişiler arasından seçildi. Mahkemenin tercihi psikoloji, sosyoloji ya da edebiyat alanlarında çalışan bir öğretim üyesi olmasıydı.”