SİYASİ GEÇİŞ SÜRECİ
Kararda, Cenevre Bildirisi ile Viyana toplantılarında uzlaşılan temelde siyasi geçiş sürecinin başlatılması istendi. Sürecin, Suriyeliler öncülüğünde ve tüm tarafların rızasıyla tam yürütme gücü olan geçiş hükümeti kurulmasını içerdiği vurgulandı.
ATEŞKES OCAK AYINDA
Konsey, BM Genel Sekreterliği'nden de ateşkesin uygulanması, gözetlenmesi ve raporlanmasına ilişkin uygulanabilecek modelleri en geç bir ay içinde BMGK'ya sunması istendi.
VİYANA KARARLARI DESTEKLENDİ
HANGİ GRUPLAR TERÖRİST?
Kararda Ürdün'ün, Suriye'de hangi grup ve kişilerin terörist olarak kabul edileceğine ilişkin Uluslararası Suriye Destek Grubu'na sunduğu liste için teşekkür edildi ancak kimlerin terörist olarak kabul edileceğine ilişkin açıklamaya yer verilmedi.
'SURİYELİLER ÜLKELERİNE DÖNMELİ'
Kararda tüm Suriye'ye insani yardım ulaştırılmasının temin edilmesi ve komşu ülkelere sığınan Suriyelilerin ülkeye dönebilmeleri için güvenli ortamın oluşturulması çağrısı da yapıldı.
ESAD'IN GELECEĞİNE DEĞİNİLMEDİ
Toplantının ardından gazetecilere açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, bazı ülkelerin Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın siyasi geleceğine ilişkin konuyu gündeme getirmeye çalıştığını ancak toplantıda bunun görüşülmediğini aktardı.
Lavrov, toplantının öncelikli olarak Suriye'deki siyasi müzakerelere ve 'terörizmin yok edilmesi'ne odaklandığını belirtti.
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ise, Esad'ın geleceği konusunda 'keskin görüş ayrılıkları' olduğunu söyledi.