Fidel Castro'nun önderliğinde 1959 yılında yapılan devrimin ardından ülkeye uygulanan ambargolarla adeta 'hayat duran' Küba'ya son yıllarda gidenler zamanda yolculuk yaşıyor. Küba'da başkent Havana dışında UNESCO Kültür Mirası listesinde bulunan Trinidad kasabası da turistlerin uğrak noktaları arasında yer alıyor.
© AA / Fatih Doğan Küba'da başkent Havana dışında UNESCO Kültür Mirası listesinde bulunan Trinidad kasabası turistlerin uğrak noktaları arasında yer alıyor.
1/6
© AA / Fatih Doğan
Küba'da başkent Havana dışında UNESCO Kültür Mirası listesinde bulunan Trinidad kasabası turistlerin uğrak noktaları arasında yer alıyor.
© AA / Fatih Doğan Tarihi evlerin bulunduğu kasaba, geçmişte sıklıkla yaşanan korsan baskınlarından korunmak için labirent şeklinde kurulmuş.
2/6
© AA / Fatih Doğan
Tarihi evlerin bulunduğu kasaba, geçmişte sıklıkla yaşanan korsan baskınlarından korunmak için labirent şeklinde kurulmuş.
© AA / Fatih Doğan Geçen yıl 3 milyon turisti ağırlayan Küba'yı 6 bine yakın Türk vatandaşının ziyaret ettiği belirtildi.
3/6
© AA / Fatih Doğan
Geçen yıl 3 milyon turisti ağırlayan Küba'yı 6 bine yakın Türk vatandaşının ziyaret ettiği belirtildi.
© AA / Fatih Doğan Son dönemde yeni arabaların sayısının çoğaldığı Küba sokaklarında, bir bölümü dizel motorlarla yenilenen araçları sıklıkla görmek de mümkün.
4/6
© AA / Fatih Doğan
Son dönemde yeni arabaların sayısının çoğaldığı Küba sokaklarında, bir bölümü dizel motorlarla yenilenen araçları sıklıkla görmek de mümkün.
© AA / Fatih Doğan Sokakların birbirine benzemesinden dolayı yabancılar için kaybolmadan gezmenin mümkün olmadığı kasaba, yaşayan bir müzeyi andırıyor.
5/6
© AA / Fatih Doğan
Sokakların birbirine benzemesinden dolayı yabancılar için kaybolmadan gezmenin mümkün olmadığı kasaba, yaşayan bir müzeyi andırıyor.
© AA / Fatih DoğanKüba, 1966 yılında kurulan bilim merkezleri sayesinde en büyük gelirini sağlık sektöründen karşılarken, turizm, nikel madeni, puro ve rom üretimi de ana geçim kaynakları arasında bulunuyor.
6/6
© AA / Fatih Doğan
Küba, 1966 yılında kurulan bilim merkezleri sayesinde en büyük gelirini sağlık sektöründen karşılarken, turizm, nikel madeni, puro ve rom üretimi de ana geçim kaynakları arasında bulunuyor.