Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun soru önergesinde dile getirdiği sorular şöyle:
"Ankara Barosu tarafından ‘Cumhurbaşkanı'na Hakaret Suçunun Anayasa'ya Aykırılığı ve Çözüm Önerileri Çalıştayı' düzenlenmiştir. Düzenlenen çalıştayda konuşmacılar tarafından ifade edilen sayılara göre bir buçuk yılda Cumhurbaşkanı'na hakaretten bin 500 kişi davalık olmuştur. Soruşturma izni için ise 400 talebin ilgili Bakanlık'ta olduğu bilgisi paylaşılmıştır.
1) 2014-2015 yılları arasında 7 Aralık tarihi itibariyle Cumhurbaşkanına hakaret gerekçesiyle Adalet Bakanlığına gelen soruşturma talebi sayısı kaçtır? Bu taleplerin kaçı reddedilmiş kaçı kabul edilmiştir?
2) 2002-2015 yılları arasında Cumhurbaşkanına hakaret gerekçesiyle Adalet Bakanlığına gelen soruşturma talebi sayısı kaçtır? Bu taleplerin kaçı reddedilmiş kaçı kabul edilmiştir?
3) Halihazırda Cumhurbaşkanına hakaret suçunu işledikleri gerekçesiyle yargılanan sanık sayısı nedir? Cumhurbaşkanına hakaret ettikleri gerekçesiyle kaç kişi hangi cezaları almıştır?
4) Cumhurbaşkanına hakaret suçunu işledikleri gerekçesiyle haklarında soruşturma yürütülen kişilerin kaçı gazetecidir? Sosyal medya beyanları gerekçe gösterilerek haklarında soruşturma yürütülen kişi sayısı nedir?
5) Bir baskı aracı haline gelen Cumhurbaşkanına hakaret suçu ile ilgili bir çalışma yapılacak mıdır? Yoksa adliyelerin iş yükünün bir kısmı Cumhurbaşkanına hakaret suçu ile ilgili olmaya devam mı edecektir?"
6) 2002-2015 yılları arasında Cumhurbaşkanına hakaret gerekçesiyle haklarında soruşturma ve kovuşturma yürütülen kişi sayısı nedir?"